1000 recepten met banaan
8 sneden sandwichbrood (of toastbrood)1 banaan3 eieren1 el citroensap2 el bananensiroop150 ml melk2 el boter1 el suiker1. Vermeng de melk, suiker en eieren. Verhit boter in een pan. Dompel het brood in het melk-eimengsel en bak het tel... bekijk recept »
4 el dulce de leche (of karamelsaus)1 banaan50 g noga2 el chocoladedruppels1 el rietsuiker1 el pistachenoten (gehakt)125 g bloem (tipo 00)0.25 kl gedroogde gist0.25 kl zout0.25 el olijfolie1. Meng bloem, gist, zout en olijfolie in een kom of in de k... bekijk recept »
400 g gecondenseerde melk (blik)125 g boter250 g koekjes (type Digestive)400 ml slagroom4 el poedersuiker5 bananen (grote)chocoladeschilfers1. Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik ... bekijk recept »
240 g eidooiers280 g suiker180 g eiwit160 g amandelpoeder100 g bloem100 g boter (en wat extra)15 g kardemom3 eidooiers20 g cacaopoeder100 ml melk100 ml zure room1 banaan0.5 el suiker (blonde)1 el rum1. Verwarm de oven voor op 220°C. Klop voor de ... bekijk recept »
2 zakjes puddingpoeder (karamelpudding, type Dr Oetker)500 ml melk (koude)100 g zure room150 ml slagroom20 boudoirkoekjes200 ml sinaasappelsap ( wat extra)6 bananen (rijpe)1 sneetje sinaasappelkaneel1. Roer het puddingpoeder los in de melk. Klop de s... bekijk recept »
200 g havervlokken80 g zachte boter30 g griessuiker2 el vloeibare honing1 banaan30 g hazelnoten (gehakt)chocoladekoffiebonenzout1. verwarm de oven voor op 180°C. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik. 2. klop de boter met de suiker tot ee... bekijk recept »
400 g bladerdeeg (kant-en-klaar)1 kl verse gember1 ei250 g plattekaas3 bananen2 el citroensap1 vanillestokje2 el suiker80 g citroen confituur1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak van het bladerdeeg een recht... bekijk recept »
1 snede broodchocoladepastabanaanhagelslag1. Besmeer 1 boterham met een dikke laag choco. Snij 1 banaan in plakjes. 2. Beleg de boterhammen met de plakjes banaan en bestrooi met 1 kl hagelslag. bekijk recept »
6 bananen100 g witte chocoladeparels6 el Grand Marnier1. Snij de bananen met schil en al doormidden in de lengte. 2. Leg elke banaan op een stuk aluminiumfolie en strooi er wat chocoladepellets bij. 3. Vouw de zijkanten van de papillot dicht, maar la... bekijk recept »
4 bananen (stevige)4 wafel (type Jules Destrooper)100 ml karamelijs50 g fondantchocolade1. Pel de bananen, snij ze doormidden en gril ze kort op de barbecue. 2. Breek de boterwafels in stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe ’m in een sp... bekijk recept »