1000 recepten met citroen
300 g tagliatelle 2 sjalotten 15 g dille (bakje) 1 citroen (schoongeboend) 150 g haricots verts 25 g boter 125 ml zure room 450 g tuinerwten (biologisch, diepvries) 100 g Hollandse garnalen1. Kook de pasta volgens de aa... bekijk recept »
2 venkelknollen 1 bos bosui 6 tomaten 1 bos dille 1 citroen 1 el honing olijfolie extra vierge VenkelsaladeHalveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.Snijd de bosui in dunne... bekijk recept »
1 pak Koopmans mix voor kruidnoten (320 g) 40 ml koud water 1 citroen 150 g amandelspijs (pakje 300 g) 1 rasp 2 bakplaten bekleed met bakpapier1. Rasp de gele schil van de citroen en pers 2 el sap uit. Kneed de citroenrasp en het sap door de ama... bekijk recept »
12 reuzenzoetwatergarnalen 1.5 bio citroen 3 eetlepels gehakte sjalotten 1 eetlepel gehakte knoflook 10 g platte peterselie 10 g dragon 10 g dille 10 g koriander 30 g gezouten boter 1 g geplette peperkorrels1. Trek zeste van de halve citroen en snijd... bekijk recept »
450 g lamsbout zonder bot 4 sjalotten 4 teentjes knoflook olijfolie 1 el kaneelpoeder 0.05 g saffraan 1 bosje koriander 2 rijpe vleestomaten 4 el gele rozijnen 200 ml water 1 Marokkaans brood Lams... bekijk recept »
4 aardappels 1 bosje peterselie 1 teentje knoflook 6 el olijfolie extra vierge 400 g zalmfilet 800 g diepvriesdoperwten 1 citroen 50 g Parmezaanse kaas ZalmVerwarm de oven voor op 180 °C.Schil en snijd de aar... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 15 g verse dille (fijngehakt) 2 el wodka (slijter) 1 el grofgemalen zeezout 1 el kristalsuiker 250 g zalmhaasjes 6 radijsjes1. Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen. Roer de dille en... bekijk recept »
2 eieren 150 g lumachine (pastaschelpjes zak 300 g, Dalla Costa) of (pipe rigate zak 500 g, Grand'Italia) 150 g haricots verts 1 citroen 142 g geelvintonijn in olijfolie (blikje, Fish Tales) 3 el volle yoghurt 200 g olijven met ... bekijk recept »
2 baby ananassen 1 citroen 2 eieren 40 g griessuiker 3 limoenen 10 lychees 20 cl verse room1. Snij de ananassen in de lengte in twee. Verwijder het harde deel, vang het vlees op in een slakom en snij het in blokjes 2. Open de lychees en ontpit ze. 3.... bekijk recept »
150 gr. linzen ('snachts geweekt in 250 ml water) 1,5 ltr magere kippen bouillon 1 ui dungesneden 2 EL olijf olie 1 TL gedroogde dragon 0,5 TL gedroogde oregano zout/peper (naar smaak) 1 EL citroensap 4 dunne schijfjes citroen Breng de linzen aan de ... bekijk recept »