1000 recepten met citroen
1 kg kipbraadstukjes versgemalen zeezout en zwarte peper 50 gr boter 2 eetl olijfolie 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 theel saffraanpoeder 1 theel gemberpoeder 1 courgette 1 winterwortel 2 gepekelde citroenen (Marokkaanse en Turkse winkels) 100 gr on... bekijk recept »
1 citroen- 250 ml slagroom- 125 g witte basterdsuiker Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Roer de suiker door de room tot hij is opgelost. Klop de slagroom tot je hem nog net kan schenken, dus niet helemaal stijf. Roer het citroensap en de ... bekijk recept »
3 a 4 teentjes look: 0,50 blokje gevogeltebouillon: verse koriander: 1/2 bloemkool(roosjes) olijfolie: 1 1/2 rode uien: 16 zwarte olijven: 0,80 dosis saffraan: 0,80 citroen: zout en versgemalen peper 0,80 kip van 1,5 kg: 3,50 gekonfijte citro... bekijk recept »
2 hele braadkippenin stukken 4 gekonfijte citroenenin stukken200 g groene olijvenzonder pit 1 spaanse uifijngesneden3 teentjes knoflookgepletongever 4 dl kippenbouillon olijfolie1 bosje platte peterseliegehakt1/2 tl gemberpoederpeper en zout Braad de... bekijk recept »
8-10 gaverijpe citroenenzout5 el olijfoliewater Bereidingswijze Kook ? 1 liter waterhou zachtjes aan de kook. Boen de citroenen goed schoon. Snij ze in vierenmaar zo dat de partjes aan de onderkant nog aan elkaar blijven zitten. Vouw de citroenen iet... bekijk recept »
4 grote citroenen5 dl.water120 gr.suiker1 afgestreken theel.gelatinepoeder met 2 eetl.water Doe de schil in een pan met het water en de suiker en laat alles 10 min. zachtjes koken, pers de citroenen ui en zeef het sap zorgvuldig, week de gelatine en ... bekijk recept »
250 gr.Kipfilet1 citroensapschil van 1 citroen ( geraspt)2 el bloem1 laurierblad2.5 dl kippenbouillon2 el koffiemelk1 uipeper zout. Kipfilet en ui in blokjes snijden, bestrooien met bloem, zout en peper. Bruin baken in boter. Schil van 1 citroen rasp... bekijk recept »
2 gekookte eieren 200 gram gekookte Krab 1 snee witbrood 3 eetlepels mayonaise 1 citroen 10 takjes dille Verdeel de krab met de eierplakjes over het brood en druppel de mayonaise over de krab en ei. Bestrooi met de grofgehakte Dille. bekijk recept »
Half kopje citroen sap 7 3 eetl. olijfolie & 2 eetl magere yoghurt & 3 eetl suiker & witte peper & Dille & sjalotje & een teentje knoflook Giet de citroensap de Peper de kruiden en het fijngesneden sjalotje in een beker. schud dit even kort door elka... bekijk recept »
225 g digestive biscuitsverkruimeld 125 g gesmolten boter 1 theel speculaaskruiden 1 blaadje gelatine 3 eetl kokend water 175g lemon curd (voor recept zie deze pagina) 3 dl stijfgeklopte slagroom Vet de taartvorm in met wat boter. Meng de verkruimeld... bekijk recept »