1000 recepten met citroen
grof zeezout citroenen oranjebloesemwater Gekonfijte citroenen met oranjebloesemwater Schep een lepel grof zout in de pot. Snijd de citroenen kruislings in maar niet helemaal door. Schep in iedere citroen een eetlepel grof zout. Vul een pot met cit... bekijk recept »
1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 4 tomaten 1 pot gegrilde paprika's (à 465 g) 1 citroen 1 potje groene olijven zonder pit (240 g) 3 takjes tijm 600 g kabeljauwhaasjes 2 theelepels sambal oelek zout (ver... bekijk recept »
5 el sesamzaad 1 citroen (schoongeboend) 500 g magere kwark 5 el honing 1 eetrijpe mango ½ kleine watermeloen 2 kiwi's 250 g aardbeien 3 takjes munt1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min.... bekijk recept »
50 g gepelde pistachenootjes 1 citroen 6 eieren 300 g fijne suiker 1 el maïzena poedersuiker MerengueVerwarm de oven voor op 120 ºC. Hak de pistachenootjes fijn. Halveer de citroen. Maak de kom en de gardes van de keukenma... bekijk recept »
1 citroen (saus) 100 g cornflakes een beetje frituurolie een bord bloem 2 eieren 1 eetlepel fijngehakte bieslook (saus) 1 hardgekookt ei (saus) 1 eetlepel kappers (saus) 5 kleine augurken (saus) 4 kleine kipfilets 2 eetlepels mayonaise (saus) peper e... bekijk recept »
1 hele scharrelkip (ca. 1250 g) 100 g roomboter 2 takjes rozemarijn 1 citroen 600 g krieltjes in de schil 400 g snijbonen 2 el peterselie (bakje 30 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 rasp 1 braadslede (25 x 20 cm) 1 aluminiumfolie1. Verwarm... bekijk recept »
1,5 kg kippenbouten 1 eetlepel dijonmosterd 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 klontje boter 3 Bio citroenen 2 eetlepels Provençaalse kruiden 4 takjes verse citroentijm zout, zwarte peper van de molen1. Snij de kippenbouten ter hoogte van he... bekijk recept »
3 citroenen (schoongeboend) 125 g rozijnen 250 ml sterke, warme thee (Earl Grey) 6 eieren 2 bakjes ricotta (verse kaas, a 250 g) 125 ml kookroom 2 el maizena (gezeefd) 125 g suiker 150 ml limoncello (citroenlikeur, slij... bekijk recept »
35 cl cachaça 37,5 cl cava 50 cl citroenlimonade 3 stukjes citroenkruid 2 cm gember 20 g verse munt 20 cl agavesiroop 500 g witte druiven zonder pitten 1 citroen 3 limoenen (het sap) 2 citroenen (sap)1. Snijd de druiven in twee. Snijd de citroen in ... bekijk recept »
½ citroen (schoongeboend) 1 el olijfolie 2 sjalotten (in ringen) 400 g gesneden andijvie1. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. 2. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalotten met de geraspt... bekijk recept »