952 recepten met druiven
Voor 4 personen 4 courgettes 1 hart van een krop sla Druiven 100 g pecorino 3 takjes munt 3 limoenen 2 soeplepels niet gezouten, gemalen pistachenoten 2 soeplepels olijfolie Zout en peperWas en droog de courgettes, de sla en de druiven. Snij de uitei... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 likeurglaasje Kirsch 1 vanille stokje 300 gr druiven 2 koffielepels poedersuiker Vanille ijsGiet een groot glas water en de kirsch in een klein pannetje. Haal de vanille van het stokje en voeg die toe. Aan de kook brengen, de pan v... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 vanillestokje 1 likeurglaasje kirsch 400 gram druiven 3 koffielepels fijne suiker vanille-ijsSnij het vanillestokje in de lengte open en haal er het merg uit. Leg het vanillestokje in een kleine pan en giet er een groot glas water ... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: 200 gr rijst 500 gr kipfilet 1 ui 1 rode paprika 1 teentje knoflook 1/2 rode peper 1 el tomatenpuree 2 el suiker 1/2 citroen 150 gr witte druiven 2 el ketjap 4 el gembersiroop 2 el verse korianderKook de rijst. Snijd de kip in ... bekijk recept »
voor 4 personen: Voor het vlees: 1 braadkip, door uw slager versneden 50 g bakboter 3 sjalotten 2 soeplepels cognac peper en zout of kipkruiden Voor de witte-wijnsaus: 2 dl witte wijn 250 g gepelde druiven (vers of uit blik) 20 g bloem 20 g boterVoor... bekijk recept »
4 kleine of 2 grote varkenshaasjes zout en peper 35 gram boter of margarine 2 dl lams- of kalfsfond (pot van 4 dl) 200 gram witte druiven (eventueel ontpit) 3-4 eetlepels fijngesneden peterselieBestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom b... bekijk recept »
Per persoon 250 gr varkenshaasje Voor het geheel : 1 glas porto 1 fijngesneden ajuin boter ontpitte druiven flesje lichte roomDe haasjes mooi bruinen in de boter, goed kruiden met peper en zout De fijngesneden ui erbij doen en ook wat laten bruinen. ... bekijk recept »
olie 200 g theebiscuit 100 g boter of margarine 200 g verse roomkaas (bijv. mon chou) 75 g kristalsuiker 2 1/2 dl slagroom 1 zakje klopvast 2 1/2 dl Bulgaarse yoghurt 50 g blauwe druiven 50 g witte druiven 20 g geschaafde amandelenBestrijk de rand va... bekijk recept »
Voor 2 personen: 3 dikke struiken witlof 3 eetlepels olijfolie met basilicum 2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik grof zeezout versgemalen zwarte peper 100 g pitloze rode druiven 1 takje basilicumOvengrill voorverwarmen. Witlof in lengte halveren ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gr witte druiven 1 bakje frambozen 6 eierdooiers 2 soeplepels poedersuiker 1 koffielepel kaneelpoeder 25 cl muskaatwijnWas de druiven, ontpit ze en laat ze drogen. Doe de eierdooiers, de suiker en een koffielepeltje kaneel in een... bekijk recept »