952 recepten met druiven
1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes gesnipperd 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook Voor de dressing 5 eetlepels olijfolie 2 ... bekijk recept »
Voor de salade 1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes gesnipperd 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook Voor de dressing 5 eetlepe... bekijk recept »
1 kropje rode krulsla (lollo rosso) 200 gr blauwe druiven 1 rijpe peer 2 eetl citroensap 150 gr Hollandse geitenkaas 1 theel honing zout en peper 3 eetl olijf olie 2 eetl gepelde walnoten Doe de drooggeslagen sla in een kom en schep er de vinaigrette... bekijk recept »
1 krop eikenblad sla 300 gram oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetl. olijfolie 200 gram geitenkaas 200 gram blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetl. gehakte peterselie en/of bieslook (vers of diepvries) Dressing: 5 eetl. olijfolie ... bekijk recept »
1 Krop eikebladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetl olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven (u kunt deze natuurlijk ook weglaten)2 eetl gehakte peterselie of bieslook vers of diepvries dressing... bekijk recept »
400 gram witte kool, zeer fijngesneden50 gram mayonaise50 gram zure room1 theelepel wittewijnazijn1 theelepel honing2 theelepels Kummelzaad2 groene appels, gewassen200 gram groene pitloze druiven, gewassen1. Schep de kool in een grote kom. Klop de ma... bekijk recept »
1 eetl. citroensap1 eetl. honing of suiker4 eetl. cream sherry125 g blauwe druiven125 g witte druiven, zonder pit125 g mascarpone1 theel. kaneelpoeder1. Klop een dressing van citroensap, honing en 2 eetlepels sherry. Verwijder eventueel de ... bekijk recept »
6 stengels bleekselderij1 kleine appel100 gram groene pitloze druiven, gehalveerd100 gram oude of blauwe kaas, grof gehakt20 gram hazelnoten, grof gehakt en licht geroosterdVoor de dressing:2 eetlepels zure room of crème fraîche1 eetlepe... bekijk recept »
1. Snijd 500 gram schoongemaakte rabarberstengels in stukjes. Kook de rabarber met 100 ml rodedruivensap en 125 gram suiker 10-12 minuten. Laat wat afkoelen. Pureer de rabarber met het kookvocht en meng er 50 ml honing door. Vul de vormpjes en vries ... bekijk recept »
1 dl rode port1 kaneelstokje1 kruidnagel2 jeneverbessen1 takje rozemarijn400 g rode pitloze druivensap van 1/2 citroen500 g geleisuiker1. Laat de port met de specerijen en rozemarijn op lage stand afgedekt 10 minuten trekken. Neem ondertussen de ... bekijk recept »