952 recepten met druiven
500 g zalmfilet vers of diepvries (Vismarine), ontdooid1 eetl. citroensap250 g witte druiven, zonder pit50 g boter of 3 eetl. arachideolie of zonnebloemoliezoutversgemalen peper100 g ongezouten cashewnoten1. Besprenkel de zalm met citroensap en laat ... bekijk recept »
8 grote plakken rauwe ham1/2 zak rucola (ca. 40 g)200 g milde of Franse magere kwark (Melkan)1 pot gesneden knolselderij, uitgelekt125 g blauwe druiven, gehalveerd1 citroen, in partjes1. Leg de plakken ham naast elkaar op een plank. Snijd de helf... bekijk recept »
150 g diverse soorten groene sla (veldsla, rucola, bladsla)75 g verse spinazietakjes groene kruiden zoals platte peterselie of basilicum200 g groene asperges, in de lengte gehalveerd en in stukken van 5 cm6 eetl. olijfolie3 eetl. balsamicoazijn150 g ... bekijk recept »
4 kalfsentrecotes (op kamertemperatuur)zoutversgemalen peper500 g gesneden witte kool1 venkelknol, geschaafd2 theel. komijnzaadjes (of 1 theel. komijnpoeder)50 g boter125 ml vleesbouillon50 g walnoten, grof gehaktca. 20 witte druivenaluminiumfol... bekijk recept »
50 g gepelde pistachenoten200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)2 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper75 g eikenbladsla75 g lollo rosso2 eetl. verse groene kruiden (basilicum, (platte) peterselie, kervel, biesloo... bekijk recept »
400 g pasta (liefst koelvers)75 g blanke amandelen, grof gehakt2 sinaasappels150 g gorgonzola125 ml demi crème fraîche (Melkan)versgemalen peper3 stengels bleekselderij, in smalle boogjes75 g rucola, iets kleiner gesneden200 g witte drui... bekijk recept »
voor de dressing:1 theel. scherpe mosterd1 theel. honing1 eetl. vers citroensap2 eetl. milde olijfoliezout en versgemalen pepervoor de salade:1 eetl. olijfolie4-6 mooie plakken parmaham of prosciutto crudo4 plakken rijpe watermeloen, zonder pitten1... bekijk recept »
400 g pasta (strikjes of penne)400 g kipfilet, in blokjes of reepjes2 eetl. olijfolie75 g rucola1/2 kerstomaten, gehalveerd (1/2 bakje)200 g witte druiven zonder pit voor de dressing:3 eetl. olijfolie1 eetl. citroensapzout en versgemalen pepe... bekijk recept »
200 g wildpaté6 blaadjes witte gelatine (12 g)250 ml vleesbouillon (van tablet), gezeefd100 g blauwe druivenpaar blaadjes basilicum of muntplasticfolie4 hoge kookringen of stekers ø 8 cm, ingevet met olie1. (De voorbereiding kan een dag... bekijk recept »
4 zeetongen 4 el zure room 4 dL witte wijn 1 sjalot peper zout 200 g rijst 6 dl groentenbouillon 1 sjalot fijngesneden 1 teentje look laurier rozemarijn witte wijn druiven (gehalveerd) 1. Fruit de sjalotten en look aan in olijfolie. Voeg de rijst... bekijk recept »