952 recepten met druiven
1 rol kruimeldeeg500 g witte druiven500 g blauwe druiven2 kl sinaasappelschil (geraspt)2 eidooiers50 g suikerpoedersuiker6 blaadjes gelatine200 g verse kaas200 g room2 el citroensap150 ml witte wijntakje munt1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. ... bekijk recept »
8 tongfilet300 g witte druiven4 dl roomcitroensap1 dl wit druivensap4 dl droge, witte wijn20 g boter2 sjalotpeperzout1. Snipper de sjalotjes. Pel de druiven. Halveer ze, haal de pitjes eruit. Vang het sap dat uitloopt op. 2. Kruid de tongfilets met p... bekijk recept »
150 g blauwe druiven (zonder pit)200 g slagroom250 g mascarpone1 g gelatine15 g gelatine (voor de taart)2 el wit druivensap2 kl frambozenazijn0.5 el citroensap100 g boterolie (voor de vorm)60 g suiker (voor de druivengelei)150 g suiker250 g ricotta1 ... bekijk recept »
150 g couscous250 ml groentebouillon, warm1 El olijfolie1 handvol cashewnoten, gehakt1 handvol rucola 10 kerstomaten, in vier gesneden ½ komkommer, ontpit en in blokjes2 uien, gesnipperd200 g druiven, doormidden gesneden1 stuk tomme de Savoie Voor de... bekijk recept »
150 ml witte azijn500 ml droge witte wijn 400 g rietsuiker2 cm verse gember, fijngesneden1 kruidnagel1 kaneelstokje 10 roze peperbollen500 g verse druiven, groen en blauw 1 handgeschepte camembert Carrefour 1 rozijnenbrood1. Breng de wijnazijn, de wi... bekijk recept »
½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte100 g zwarte druiven olijfolie blaadjes van 8 takjes tijm120 g ricotta1 snuifje zout1. Meng 100 g zwarte druiven met ½ el olijfolie, de blaadjes van 8 takjes tijm en een snuifje zout. Smeer 120 g ricotta op... bekijk recept »
Witte rijpe druiven-korrelsontpit - witte suiker - roomijs van goede merk - fijngekapte nootjes Bereidingswijze 1. Was druiven en rol ze door de suiker. 2. Doe druivenkorrels in een diepvries bakje en laten ze invriesen. 3. Schep roomijs in toetje sc... bekijk recept »
Voor de gegrilde gamba's met gember: 6 grote rauwe gamba's1/2 komkommer en voor de marinade 1 el olie1 tl honing1 tl marc de gewurztraminer (eau de vie)1 tl geraspte gemberwortel1 tl Nam Pla (vissaus)mespuntje peper voor de gevulde druiven met leverm... bekijk recept »
Voor 12 geitenkaashapjes: 4 vellen filodeeg 200 gram zachte geitenkaas 150 gram druiven 75 gram walnoten 6 theelepels honing olijfolie om de vellen te bestrijken zout en peper naar smaak Voorbereiding Verwarm de oven voor op 170 graden. Bereidingswij... bekijk recept »
125 gram bloem60 gram rijstebloem75 gram fijne tafelsuiker125 gram zachte boter1 eetlepel geraspte citroenschil1? kilo witte druivenontpit en gehalveerd3? deciliter melk4 eierdooiers100 gram kristalsuiker1 theelepel maizena6 tot 7 blaadjes witte gela... bekijk recept »