952 recepten met druiven
4 duiven (panklaar)500 g witte druiven1 stukje verse gember (8 cm)500 ml witte wijn3 teentjes knoflook3 el olie60 g boterpeperzout1. Pluk de druiven van de tros. Spoel ze en dep ze goed droog. Schil en rasp de gember. Pel de teentjes knoflook. 2. Doe... bekijk recept »
400 g filodeeg200 g witte druiven (zonder pit)1 onbehandelde sinaasappel250 ml roomboter (gesmolten)2 el poedersuiker1 el grappa1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boter een muffinblik in. Snij 24 vierkanten uit het filodeeg (12 x 12 cm). 2. Leg in... bekijk recept »
500 g kiwi's500 g witte druiven (zonder pit)500 g geleisuiker ('extra fruit')1. Schil de kiwi’s en snij ze in halve plakjes. Spoel de druiven, rist ze af en snij de helft ervan doormidden. 2. Doe de kiwi’s, druiven en geleisuiker in een p... bekijk recept »
1 fazant400 g pitloze druiven1.5 dl droge, witte wijnpeperzout1 dl room50 g bakboter1. Bak de fazant mooi bruin in de pan, kruid met peper en zout en laat onder gesloten deksel gedurende ongeveer 1 uur zachtjes verderstoven. 2. Neem de gebakken fazan... bekijk recept »
250 g yoghurt250 g ricotta50 g amandelkoekjes2 eidooiers4 el vloeibare honing2 el sinaasappelsap50 g walnoten (grof,gehakt)200 g blauwe druiven (en/of witte)1. Klop de yoghurt op met de ricotta. 2. Klop de eidooiers los met de honing en het sinaasapp... bekijk recept »
250 g mango (vruchtvlees)16 witte druiven (pitloos)250 ml sinaasappelsap (verse)1 onbehandelde sinaasappel10 g gelatine (in blaadjes)2 el suiker200 ml slagroom1. Doe de suiker in een pannetje met 50 ml water. Laat koken tot alle suiker opgelost is. H... bekijk recept »
2 kipfilets (dubbele, Mechelse koekoek)150 g blauwe druiven (Belgische)0.5 bleekselder (hart blaadjes voor de afwerking)150 g jonge sla1 bosje waterkers0.5 rode appel50 g walnotenboterolijfoliepeperzout30 g blauwe kaas (Pas de Bleu of Achelse Blauwe... bekijk recept »
500 g witte druiven (zonder pit)1 komkommer1 sjalot2 teentjes knoflook (gesnipperd)50 g gepelde amandelen500 g magere yoghurtzoutwitte peper3 el amandelschilfers (geroosterd)1. Spoel en halveer de druiven. Hou 3 tot 4 el apart voor de afwerking, pure... bekijk recept »
250 g pitloze druiven5 el cognac2 dl visfond1 dl room1 eidooierpeperzout1. Pel en ontpit de druiven. 2. Laat de druiven trekken in de cognac. 3. Laat de visfumet inkoken, voeg de cognac van de druiven en de room bij. Laat nog even inkoken, bind... bekijk recept »
3 kiwi's300 g groene druiven1 citroen1 dl yoghurt2 el honing1. Schil de kiwi's en snij ze in stukken. Pers het sap van de citroen. Spoel de druiven en pureer ze met een staafmixer of in de blender. Zeef de gepureerde druiven. 2. Laat de druiven, ... bekijk recept »