1000 recepten met frambozen
4 rijpe nectarines 1 theelepel olie 2 eetlepels poedersuiker 125 g frambozen 50 ml rosé (of appelsap)1. Verhit de grillpan. Halveer de nectarines, bestrijk de opengesneden zijden heel dun met olie en gril de nectarines 1 minuut met de op... bekijk recept »
400 g frambozen (schoongemaakt) 400 ml brandewijn (slijter) 250 g suiker1. Voor ca. 1 liter. 2. Stop de frambozen in de inmaakpot. Snijd het vanillestokje in de lengte open en stop dit ook in de pot. Voeg de brandewijn toe en sluit de pot. 3... bekijk recept »
100 g frambozen 300 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht) 200 g malse boter 225 g griessuiker 200 g zelfrijzende bloem 3 eieren op kamertemperatuur 1 mespunt zout 5 cl karnemelk1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Maak het deeg met de elektrische g... bekijk recept »
4 el doosjevol zomerfruit (doosje 250 g, ontdooid) 2 el honing 150 g yoghurt Griekse stijl (beker 500 g)1. Maak in een hoog glas laagjes van achtereenvolgens het fruit, de honing en de yoghurt Griekse stijl. Herhaal en garneer met een p... bekijk recept »
16 aardbeien 100 g abrikozenjam 1 ananas in blokjes 1 appel (ongeschild) 50 g boter 4 cl bruine rum 40 g bruine suiker 200 g frambozen het sap van één limoen 1 zakje vanillesuiker verse muntblaadjes1. Mix de abrikozenjam, het citroensap en de vanille... bekijk recept »
4 zeebaarsfilets 2 lente-uitjes 1 limoen 50 g frambozen enkele takjes basilicum 4 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwijder het vel van de zeebaarsfilets en snijd het visvlees in kleine blokjes. Kruid met peper en zout en pers de limoen boven de ... bekijk recept »
2 bakken slagroomijs of slagroomijs aardbei 250 g frambozen 2 el suiker taartversieringNeem het ijs uit de diepvries. Bekleed de hartvorm zo strak mogelijk met vershoudfolie. Schep het zachte ijs in de vorm en strijk glad. Dek af met vershoudfolie e... bekijk recept »
60 g gezouten boter 2 sinaasappels (schoongeboend) 1 ei 125 ml karnemelk 250 g witte basterdsuiker 250 g zelfrijzend bakmeel 125 g griesmeel 300 g frambozen 12 tl crema di balsamico1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de bote... bekijk recept »
12 walnoten 1 el suiker 125 g frambozen 1 tl dijonmosterd 1 el wittewijnazijn 4 el walnotenolie 2 kropjes little gem 2 takjes verse munt 2 avocado's 2 el limoensap1. Verbrokkel de walnoten. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag, d... bekijk recept »
3 eieren 100 g frambozen 100 g mascarpone 2 eetlepels amandelpoeder 2 eetlepels geschaafde amandelen 3 eetlepels griessuiker 2 eetlepels amaretto of grappa 1 klontje boter1. Rooster de geschaafde amandelen in een antikleefpan zonder toevoeging van ve... bekijk recept »