1000 recepten met frambozen
600 gr vers fruit (aardbeien,frambozenmeloen,abrikozen) 300 gram suiker 2 koppen water sap van 2 citroenen Blender het fruit en zeef het daarna goed. Doe het water en de suiker in een pannetje. Verwarm dit tot de suiker volledig opgelost is. Voeg het... bekijk recept »
500 gram verse vruchten van 1 soort (b.v. aardbeienrode bessenframbozenperziken of abrikozen) 100 gram suiker 3 eetlepels water 1 eetlepel citroensap Het ijs ca. 30 minuten voor gebruik in de koelkast zetten. Van het ijs bolletjes scheppen. bekijk recept »
120 g bladerdeeg 4 geitenkaasjes 4 perziken (vers) 1 eetlepel honing (vloeibaar) lavendelbloemen 50 g frambozen 40 g boter (geklaard) De bladerdeegjes bakken en halveren. Vullen met een dikke plak geitenkaas (die eerst onder de salamander werd gekleu... bekijk recept »
1 krop Hollandse sla 1 komkommer 250 gram frambozen 200 gram geitenkaas Provençaalse dressing met mosterd en framboos (calve) Haal de bladeren los van de krop. Was ze en laat uitlekken in een vergiet. Schil de komkommer en snijd in dikke bl... bekijk recept »
200 gram rood fruit (bessenaardbeienframbozen) 4 eetlepels vruchtenlikeur 4 bolletjes citroen sorbetijs gekoeld soda-water enkele muntblaadjes Was het fruit en snijd het eventueel in kleinere stukken. Verdeel het over 4 glazen. Schenk de likeur over ... bekijk recept »
400 gram rood fruit (bosbessen, aardbeien, frambozen, bramen)3 dl vers geperst sinaasappelsap2 dl kwark25 kleine plastic champagneglaasjes1. Pureer het fruit met 2/3 deel van het sap in de keukenmachine of met de staafmixer.2. Je kunt het mengsel met... bekijk recept »
150 g pure chocolade750 ml room5 eieren6 blaadjes gelatine75 g fijne suiker75 g vanillesuiker1.5 kl oploskoffie85 g koekjes (crêpes dentelles)20 g gesmolten boterslagroom (enkele toefjes)chocoladedecoratie (vlinders)frambozenverse munt1. Verkruimel d... bekijk recept »
200 g aardbeienframbozen3 rode paprika's125 g witte chocolade6 eidooiers ( 20 g eidooier voor de crumble)125 g suiker ( 105 g voor de crumble)105 g rietsuiker (voor de crumble)6 g bakpoeder60 g cacaopoeder230 g bloem210 g zachte boter3 g gelatine (éé... bekijk recept »
1. Laat het ijs een beetje zachter worden en schep er 200 g verse frambozen en eventueel een paar eetlepels frambozenlikeur door. Laat het ijs weer goed bevriezen en schep er dan bollen van. bekijk recept »
1 liter Spaanse rode wijn, bijvoorbeeld tempranillo600 milliliter sinas of lemon-priklimonade100 milliliter sinaasappellikeur1 kaneelstokje200 gram aardbeien, in plakjes100 gram ontpitte kersen of frambozen1 limoen, in dunne plakjes2 sinaasappels, ge... bekijk recept »