811 recepten met kersen
60 gram bloem 1 groot ei losgeklopt 180 millilliter melk 2 eetlepels suiker 1 eetlepel zonnebloemolie 425 gram ontpitte kersen op sap ,uit blik 1. zeef de bloem boven een kom .Voeg het ei toe en giet er de melk in een dun straaltje bij. terwijl je ... bekijk recept »
1 velletje bladerdeeg van 24 cm doorsnede 250 gram marsepein 4 eieren 50 gram boter 500 gram onpitte kersen 4 eetlp amandelschilfers 1. Snijd de marsepein in kleine blokjes en meng deze met de eieren. Laat dit mengsel 1 uur weken en maak het daarn... bekijk recept »
100 gram rozijnen 1 dl rum 3/4 liter melk 4 eetl suiker 150 gram fondant chocolade 50 gram maïzena 3 eetl sinaasappelsap 1/2 liter slagroom rode kersen 1. Week de rozijnen in de rum.2. Breng de melk met de suiker en de in stukjes gesneden chocolad... bekijk recept »
60 gr pitloze rozijnen7 blaadjes gelantine1/2 l volle melk1 zakje vanillesuiker2 eidooiers3-4 el kersenlikeur (marasquin)30 gr gele, rode en groene gekonfijte kersen(bigarreaux)50 gr lange vingers2 plakken cake van 1 cm dikte2,5 dl room- Zet de rozij... bekijk recept »
4 kg Kersen, 2 á 2,5 kg suiker, 2 vanille staafjes, 2 kaneel stokjes, 1 thl kaneelpoeder, 8 kruidnagels, 4 laurierblaadjes, 2 stukjes foelie, 3 liter alcohol (bv vodka) van 40 %),Kersen goed uitpersen tot ongeveer 2,5 á 3 ltr sap over is. De suiker g... bekijk recept »
150 gram kersen (uit een pot zonder sap) 1 eetlepel maizena 6 eiwitten 1 eetlepel suiker boter, om in te vetten 1 eetlepel honing 1 bak roomijs 1 dl portVerwarm de oven voor op 200 graden Breng de kersen aan de kook met de suiker, de honing en de por... bekijk recept »
300 g kwark 150 g poedersuiker 4 eieren 1 dl room 10 geplette bitterkoeken 1 rol kruimeldeeg 4 eierdooiers 200 g kersen op siroop 2 dl cider 2 el suikerMeng kaas met suiker, eieren, room en bitterkoekjes. Bekleed een taartvorm met kruimeldeeg, bestri... bekijk recept »
Voor een ronde cake van 20 cm: 150 g krenten 100 g gedroogde cranberries 250 g gele rozijnen 250 g blauwe rozijnen 100 g gekonfijte kersen, gehakt 100 g gekonfijte citrusschilletjes, gehakt 75 g walnoten, gehakt 75 g blanke amandelen, gehakt 50 g gem... bekijk recept »
1/2 tas boter 1 tas suiker 4 eieren 1 eetlepel bakpoeder 2 1/2 tas bloem 1/2 tas rode kersen 1/2 tas groene kersen 1/2 tas gehakte noten 1/2 tas amandelpoeder 1/2 tas rozijnen 1/2 tas sinaasappelsap 1/2 tas gekonfijt fruitSmelt de boter en voeg de su... bekijk recept »
Nodig: 125 gr pure chocolade 125 gr boter 250 gr digestiefbiscuitjes (ronde kaakjes) 2 eetl slagroom 50 gr geglaceerde kersen 50 gr geschaafde amandelen 30 gr rozijnen 1. Verkruimel de biscuitjes. Hak de kersen fijn en meng ze met de noten, de rozij... bekijk recept »