811 recepten met kersen
2 el cacaopoeder6 el kirsch250 g kersenconfituur250 ml room2 el poedersuiker4 el kersen (gekonfijt)1 el chocoladekrullen1. Zeef 2 eetlepels cacaopoeder bij het basisbeslag en bak vervolgens af volgens het recept. Ontrol de biscuit en besprenkel met d... bekijk recept »
1 pot kersen (op siroop)160 g amandelpoeder (voor de bodem)6 el amandelpoeder (voor de streusel)1 el amandelschilfers (geroosterd)170 g roomkaas (type Philadelphia)250 ml slagroom120 g bloemsuiker (voor de bodem)1 el bloemsuiker60 g suiker (lichtbrui... bekijk recept »
800 g eendenborstfilet200 g kersen (op sap)150 g sjalot1 el maïszetmeel150 ml rode port4 dl kippenfond3 takjes tijmkorianderpoederpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Pel de sjalot en hak fijn. Stoof glazig in de pan met het braadvet va... bekijk recept »
500 milliliter melk (Melkan)150 gram bloem150 gram suiker2 zakje vanillesuiker3 gram bakpoeder6 eierenboter om in te vetten500 gram kersen, ontpitpoedersuikerdichte taartvorm (quichevorm), Ø 24 cmaluminiumfolie1. Verwarm de oven voor op 190˚C.... bekijk recept »
1. Schil 2 citroenen of 3 limoenen dik en verdeel ze in partjes zonder schilletjes. Leg in ieder vakje van een ijsblokjesvorm een partje. Vul af met water en bevries (een dag van tevoren). Giet 1 pot kersen op sap af en vang het sap op. Schil 1 verse... bekijk recept »
1/2 watermeloen, gekoeld en zonder pitten100 g kersen, ontpit100 g frambozen1 eetl. balsamicoazijn2 eetl. milde olijfolie of zonnebloemolieversgemalen peper100 g roomkaasverse munt, fijngesnedenbolletjessteker1. Steek met een bolletjessteker de w... bekijk recept »
200 g bloem 1 pot kersen op sap (350 g) 200 g suiker 200 g zachte boter 4 eieren 1/2 kl vanille-essence 2 el honing 1 zakje bakpoeder1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kersen goed uitlekken en mix ze.2. Doe de boter en de suiker in de keu... bekijk recept »
250 g Monchoukaas of mascarpone 50 g boter 1 pakje bastogne koekjes 1 blik kersen taartvulling 1 st gelatine blaadje 250 g room 50 g bloemsuiker1. Dit recept kun je gemakkelijk een dag op voorhand maken.2. Neem een springvorm en bekleed deze met... bekijk recept »
1. Benodigdheden: 2. 4 bollen sorbet, een 40-tal noordkrieken of kersen op sap, 2 eetlepels suiker, 4 eetlepels kirsch, 1 dl room, een nootje vetstof, geroosterde amandelschilfers, 1 eetlepel bloemsuiker. 3. Bereiding: 4. Smelt de vetstof. Doe er de ... bekijk recept »
1 st ananas 200 gr aardbeien 200 gr frambozen 200 gr bosbessen 200 gr braambessen 200 gr ontpitte kersen 5 st bananen 5 st eidoooiers 120 gr suiker 2.5 dl frambozenbier 2 dl verse room 1 l vanilleijs1. schil de ananas en verwijder hart, snij in blokj... bekijk recept »