1000 recepten met limoen
zout 300 g Gestoomde witte Rijst500 g hamlapjes1 limoenWok Olie1 kuipje Maleise Pinda Satésaus1 pakje Romige Kokosmelk800 g gebroken sperzieboontjes- Breng in 2 ruime pannen een flinke laag water met wat zout aan de kook. - Voeg de rijst toe aan 1 pa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 75 g rijstebloem 1,5 tl kurkuma 500 g witvisfilet (zoals kabeljauw), ontveld en in stukjes plantaardige olie om te frituren 1 grote bos verse dille 1 el pindaolie 2 el geroosterde pinda's 4 lente-uitjes in stukjes 1 bosje verse basil... bekijk recept »
Voor 4 personen: 16 gepelde gamba’s (rauw) 1 limoen 1 rijpe mango 1 eetlepel verse koriander 75 gram waterkers of veldsla 2 tenen knoflook 3 eetlepels (chili) olie zout en peperBoen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af. Pers de li... bekijk recept »
200 g roze garnalen 1 rijpe avocado 2 bosuitjes 1 limoen of citroen 1 eetlepel grof gehakte koriander 2 eetlepels olie 2 bloemtortilla's 4 eetlepels zure room 50 g geraspte belegen kaas 100 g gemengde eikenbladsla zout, Tabasco of chilipoederSchil de... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 gr kipfilet 300 gr Griekse yoghurt 250 gr oesterzwammen 3 eetl. boter 1 limoen 1 teentje knoflook 1/2 plantje bieslook 3 takjes verse peterselie 1/2 koffiel. tijm peper en zout- Rasp de helft van de schil van de limoen. Pers de l... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 Noordzeekrabben (gekookt) 80 g vers broodkruim 4 soeplepels kokosmelk 1 groene piment 2 teentjes knoflook 3 soeplepels fijngesneden bieslook 2 soeplepels bladpeterselie, gehakt het sap van één limoen 1 limoen 1 snuifje 5-kruidenmen... bekijk recept »
Voor 16 personen: 1 limoen 250 gr. ricotta kaas zout en versgemalen peper 200 gr. gerookte zalmfilet 2 takjes verse basilicum1. Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. 2. Limoen uitpersen. 3. Ricotta, zout en peper naar smaak door ... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 zoetwater reuzengarnalen 200 g Atlantische zalmfilet 200 g pladijsfilet of wijtingfilet 200 g roodbaarsfilet 200 g zeeduivelfilet 200 g kabeljauwfilet 200 g Noordzeetongfilet of tongscharfilet 200 g grietfilet, tarbotfilet of heilb... bekijk recept »
500 gr. rauwe garnalen1-2 eetl. olie1 stengel citroengras in stukjes2 teentjes knoflook geperst2 rode pepertjes door midden gesneden2 djeroek poeroet-blaadjes1 limoen in vieren en extra voor de garnering4 lente uitjes diagonaal gesneden,500 gr. gedro... bekijk recept »
2 kilo mosselen 3 bosuitjes 2 tenen knoflook 3 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder 1 limoen 3 eetlepels (roerbak) olie 3 eetlepels oosterse chilisaus 2 eetlepels (Japanse) sojasaus Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en sni... bekijk recept »