1000 recepten met limoen
12 kleine tongfilets 1 limoen 1 mango 200 gram witte druiven 3 sneetjes oud wit brood of 3 eetlepels paneermeel ½ eetlepel kerriepoeder 1 eiwit 4 eetlepels olie zout en peperBoen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Schi... bekijk recept »
4 zeewolffilets (à 150 gram) 1 limoen 2 bosuitjes 1 rode peper 1 rijpe mango 3 eetlepels fijngehakte koriander (vers of diepvries van Darégal) zout en versgemalen peperBoen de limoen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Wrijf de zee... bekijk recept »
200 gram roze garnalen 1 rijpe avocado 2 bosuitjes 1 limoen of citroen 1 eetlepel koriander (grof gehakte) 2 eetlepels olie 2 bloemtortilla's 4 eetlepels zure room 50 gram geraspte belegen kaas 100 gram gemengde eikenbladsla zout tabasco of chilipoed... bekijk recept »
4 lekkerbekjes 2 eetlepels olie 2 eetlepels seroendeng of gemalen kokos 1 limoen 2 stevige appels 1 bosuitje 2 eetlepels gember– of ananasjam 1 theelepel sambal oelek 1 zakje geraspte wortel Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrijk de lekkerbekjes aa... bekijk recept »
2 kilo mosselen 3 bosuitjes 2 tenen knoflook 3 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder 1 limoen 3 eetlepels (roerbak) olie 3 eetlepels oosterse chilisaus 2 eetlepels (Japanse) sojasausSnijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snij... bekijk recept »
12 gepelde gamba’s (rauw) 1 limoen 1 rijpe mango 1 eetlepel verse koriander 75 gram waterkers of veldsla 2 tenen knoflook 3 eetlepels (chili) olie zout en peperBoen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af. Pers de limoen uit. Schil d... bekijk recept »
600 g scholfilet 150 g rivierkreeft staartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus (Knorr) 50 g geraspte belegen kaas zout, peper 1 limoen of ½ citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomatenVerwarm de oven voor op 200 °C. Boen de limoen schoon en rasp de gr... bekijk recept »
250 g kabeljauwfilet 1 limoen 2 cm verse gemberwortel – geraspt 1 eetlepel Thaise vissaus 1 eetlepel Thaise sojasaus 1 ei 2 eetlepels maïzena 2 bosuitjes – in ringetjes 1 rode peper – zonder zaadjes en in reepjes 4-5 eetlepels roerbakolieVerwarm de o... bekijk recept »
2 kilo mosselen 3 bosuitjes 2 teentjes knoflook 3 cm verse gember 1 limoen 3 eetlepels olie 3 eetlepels Oosterse chilisaus 2 eetlepels Japanse sojasaus. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd oo... bekijk recept »
1 schoongemaakte red snapper (evt. te vervangen door 1 kg rode poon)zout2 limoenen2 teentjes gesnipperde knoflook2 gesnipperde bosuitjes2 kookbananen2 ons gerookt spekboter Wrijf de vis in met zout en het sap van 1 limoen. Laat dit 15 min. intrekken.... bekijk recept »