711 recepten met meloen
1 verse ananas (of uit blik) 1 klein blikje mais, uitgelekt 250 gr cherrytomaatjes Handje pecannoten 4 kipfilets kerriepoeder ½ meloen in blokjes peper en zout 2 eetl olijfolie 1 eetl citroensap 150 gr sla (eikenblad)... bekijk recept »
4 nectarines 1 rijpe, kleine charentaismeloen 250 g rode vruchten naar keuze 0.5 citroen 2.5 eetlepel griessuiker1. Schil de nectarines en de meloen, snij ze in blokjes en doe ze in een grote maatbeker. Je hebt netto ongeveer 800 g fruit nodig. 2. Vo... bekijk recept »
1 plak watermeloen 200 g witte kaasblokjes 3 takjes verse munt 3 el olijfolie extra vierge1. Verwijder de pitten met een lepel en schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de stukjes meloen over een ... bekijk recept »
1 galiameloen 6 gemberbolletjes (pot a 240 g) ½ liter blanke vla (pak a 1 liter) 2 eetlepels gembernat (potje) ½ bekertje geklopte slagroom (a 500 ml)1. Meloen halveren, zaadjes verwijderen en schillen. Meloenvlees in... bekijk recept »
4 dl kokosmelk 1 theelepel zout ½ cantaloupemeloen ½ galiameloen ⅛ watermeloen 12 ijsklontjes1. Kokosmelk en zout door elkaar roeren en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Meloenen schillen, pitjes verwijderen en in pla... bekijk recept »
50 ml balsamicoazijn 20 g suiker 1 galiameloen 2 perziken 150 g parmaham (pakje à 75 g) ½ ciabatta 2 el olijfolie1. Breng de azijn en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken tot de suiker is opgelost. La... bekijk recept »
3 sinaasappels 1 abrikoos (of nectarine) ¼ (cantaloupe)meloen ½ liter vanillevla ½ liter yoghurt 1 eetlepel poedersuiker1. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de andere sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de velletjes... bekijk recept »
3 serehstengels (citroengras) 100 g suiker 2 kleine galiameloenen gedroogd chilipepertje1. Serehstengels halveren, pletten en in grove stukken snijden. In steelpannetje sereh met suiker en 200 ml water aan de kook brengen. Blijven roeren t... bekijk recept »
150 ml kraanwater 100 g fijne kristalsuiker ½ galiameloen1. Doe het water met de kristalsuiker in een steelpan. Verwarm 10 min. op laag vuur tot de suiker is opgelost en de siroop iets is ingedikt. Neem de pan van het vuur en laat 15 min. af... bekijk recept »
180 g ruwe rietsuiker 50 g blonde rozijnen 500 g courgettes 0,5 koffielepel gemalen piment grof zout 4 eetlepels olijfolie 1 rode ui 12 schoongemaakte sardines 700 g vruchtvlees van gele of Galia meloen 10 cl water 10 cl witte wijnazijn zwarte peper1... bekijk recept »