711 recepten met meloen
0,5 Charentais meloen 200 g gepelde amandelen 1 teentje knoflook 20 cl olijfolie peper en zout 3 eetlepels wijnazijn 100 g witte broden zonder korst (liefst een beetje oudbakken)1. Giet 1 liter koud water in een maatbeker. 2. Doe het in stukjes gebro... bekijk recept »
250 g conchiglie (of andere korte deegwaren naar keuze) 3 eetlepels pesto 3 eetlepels olijfolie 250 g kerstomaten 1 citroen 0,5 Charentais meloen 2 schaaltjes « perline » mozzarella (of bollen) peper en zout enkele basilicumblaadjes 100 g prosciutto ... bekijk recept »
150 g witte basterdsuiker 500 g vruchtvlees van meloen 250 ml zoete witte wijn ½ citroen (uitgeperst)1. Breng 150 ml water met de basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op. Laat de suikersiroop afkoelen. Halveer ondertu... bekijk recept »
1 komkommer 2 bakjes verse meloensalade (a 400 g) 1 blik cocktailworstjes (400 g)1. Schaaf met een kaasschaaf 10 lange, brede linten van de komkommer. Rijg ze zigzaggend als een slang aan 10 satéprikkers. Rijg 3 stukjes meloen ertussen.... bekijk recept »
1 galiameloen 4 takjes munt 10 sprietjes bieslook 1 tl honing 2 el balsamicoazijn 5 el milde olijfolie ½ tl versgemalen zwarte peper 100 g rauwe ham 100 g slamelange1. Halveer de meloen, verwijder de pitten en schil de meloen. Sn... bekijk recept »
1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 200 ml witte balsamicoazijn 5 el suiker 1 laurierblad 1 galiameloen (gehalveerd) 250 g witte druiven 1 mango (geschild) 1 el limoensap 500 g aardbeien (gehalveerd) 1/2 bakje verse mu... bekijk recept »
1 honingmeloen 500 ml Aquarius blueberry> 1. Halveer de meloen en schep de zaadlijsten eruit. Snijd een schijfje meloen per glas af voor de garnering. Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schenk er de helft van de Aquarius bij. ... bekijk recept »
1 galiameloen 2 eetlepels olijfolie met basilicum (fles a 250 ml) 2 takjes verse basilicum ((zakje a 15 g), blaadjes fijngesneden) 2 plakken serranoham1. Halveer de meloen en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de helften in d... bekijk recept »
1 rijpe galiameloen (ca. 700 g) 75 g suiker 2 takjes munt 2 dl (mousserende) muskaatwijn kaneelpoeder1. Meloen in vieren snijden, dik schillen en pitjes verwijderen. In keukenmachine vruchtvlees pureren. Suiker oplossen in 3/4 dl kokend ... bekijk recept »
4 anijssterren 0,5 koffielepel gemalen kardemom 1 grote charentaismeloen 1 kaneelstokje 4 kardemompeulen of 100 g suiker 75 cl zoete witte wijn 6 g zwarte peper1. Plet de anijs lichtjes met een mes dat je plat houdt. Verwijder de kardemomzaden uit de... bekijk recept »