711 recepten met meloen
1 meloen 4 kleine jonge geitenkaasjes 4 eetl. vloeibare honing 4 takjes lavendel of tijm 4 eetl. geroosterdegepelde blanke hazelnoten Snijd de uiteinden van de meloen. Verwijder de schil van de meloen. Snijd de meloen dwars door in 4 dikke plakken. V... bekijk recept »
1 meloenbijv. galia of canteloupe4 kleinejonge geitenkaasjes 4 eetl. vloeibare honing4 takjes lavendel of tijm4 eetl. geroosterdegepelde blanke hazelnoten Leg in de opening van de meloenplakken een geitenkaasje.Schep op elk kaasje een eetlepel honi... bekijk recept »
1 Spaanse honingmeloendikke plak Hollandse geitenkaas25 gram amandelschaafsel2 lente-uitjes2 eetl mayonaise2 theel gembernat3 gesnipperde gemberbolletjes2 eetl citroensapwitte peperblaadjes sla en bieslook om te garneren Vermeng de meloen, geitenkaas... bekijk recept »
1 1/2 dl witte wijn 200 gr suiker 1 el citroensap 1200 gr watermeloen (ontpit) 3 el grenadine limonadesiroop 1 ananas van ongeveer 1 kilo 1 1/2 dl dubbeldrank Ananas in plakken snijden, de harde kern en pitjes verwijderen. 250 gr vruchtvlees van de a... bekijk recept »
1 kleine rijpe meloen2 el water20 gr suikereventueel zoetstofmuntblaadjes Halveer de meloen en haal de pitten eruit en schep er bolletjes uit (voor de garnering) Schep de rest van de meloen uit de schil. Maak een suikerstroopje van 2 el water en de s... bekijk recept »
150 g Ardennerham 150 g gemengde groene sla 1/2 galia of honing meloenin 8 parten 50 g hazelnotengeroosterd 50 g zachte geitenkaas Voor de dressing: 1 tl mosterd 2 el witte balsamicoazijn zout en peper 1 tl honing 3 el olijfolie Doe alle ingredi&eum... bekijk recept »
1 meloen (ong. 1 kilo)100 gr. suikerlimoen- of citroensap2 volle eetl. fijngehakte kruiden (lavendelrozemarijn of basilicum) Breng 500 ml. water aan de kook met de suiker en een beetje limoen- of citroensap. Zorg dat de suiker opgelost is. Voeg de fi... bekijk recept »
2 meloenen 2 eetl. citroensap 2 eetl. cassissiroop 4 bolletjescassissorbet een beetje rood fruit voor de versiering (aardbeienframbozenaalbessen enz) Snijd de meloenen in 2, verwijder de pitten en neem 16 bolletjes vruchtvlees uit.Zet ze apart Haal m... bekijk recept »
1 1/2 kg rijpe Orange flesh meloen(en)3 citroenen (het sap)400 gram suiker12 muntblaadjes7 1/2 dl Banyuls wijn45 gram suiker1 eetlepel maizena. Breng voor de saus de Banyuls wijn met de suiker in een pannetje aan de kook. Flambeer dit, laat het tot 4... bekijk recept »
2 oogmeloenen van ? 500 gr per stuk 2 citroenen 200 gr poedersuiker Snij de meloenen doormidden en verwijder de pitjes. Hol de meloenen met een lepel uit en bewaar de halve meloenen. Pers de citroenen uit en zeef het sap. Pureer het meloenvruchtvl... bekijk recept »