711 recepten met meloen
1 geurige rijpe meloen100 gr. gorgonzola1 appel1 bakje zure roomscheutje sherryen scheutje cognac. Roer een saus van zure room, sherry en cognac. Schep de meloen uit in balletjes, hou er een paar apart voor de garnering, snijdt de appel in zeer klein... bekijk recept »
3 kleine meloentjes gehalveerd 2 e citroensap 3 e rode port 65 g blanke hazelnoten grof in stukjes gesneden (van Baukje) 150 g amandelspijs (Baukje)losgemaakt met vork 6 takjes munt of citroenmelisse aluminiumfolie 1. Prik meloen vlees in met een vor... bekijk recept »
3/4 kg meloenbv water-honing- of netmeloen 250 g vanille kwark Schil de meloen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de meloen in kleine stukjes. Vries de stukjes 3 a 4 uur in. bekijk recept »
Liefs 2 soorten meloen (geel en groen)geschild en van pitten ontdaan en in stukjes van 4 cm. gesneden 250 g fetagekruimeld 1 bosje lenteuitjesfijn gesneden zout zwarte peper uit de molen sap van kleine citroen 125 ml olijfolie bosje basilicumgescheur... bekijk recept »
8stevigeniet al te dunne plakjes rauwe ham. 1/2 rijp meloentje100 gr. fetakaas2 eetl. ontpitte olijven1 eetl. witte wijnazijn1 theel. mosterd. 3 eetl. walnotenolie16 lange dikke sprieten bieslook. Schep in het midden van elk plake ham een lepel van d... bekijk recept »
1 kilo meloenschil 1 fles beste azijn 500 gram suiker 10 kruidnagelen 20 gram pijpkaneel. De meloenschillen die weggegooid worden kunnen nog zeer goed tot een zeer smakelijk gerecht verwerkt worden. Meloenin zoetzuur wordt bereid van de harde delen... bekijk recept »
3 eiwitten 150 gram witte basterdsuiker 2 theel. maizena 2 theel. (frambozen) azijn 1/4 l. slagroom 1 eetl. suiker 1 doosje frambozen 1/2 meloen Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Klop er de helft van de suiker, de maizena en de azijn door. Blijf ko... bekijk recept »
200 gr kipfiletsmeloen(6)yoghurt 2 eetlepelsmayonaise 4 eetlepelszout/peper Maak de meloen schoon en snijd in blokjes. Snijd de afgekoelde kip in blokjes. Voeg alle ingredienten samen en op smaak brengen met zout en peper bekijk recept »
Per persoon:Voor de saus (sjatta): 3 rode pepertjes zonder steeltje of 1/2 rode paprika zonder pitjes en 1 pepertje1 teentje knoflook1/2 tl karwijzaad1/2 tl kardemom1 el tomatenpuree1 el citroensap1 el waterzoutVerder: 150 g gevogeltefiletwat olijfol... bekijk recept »
2GAILA MELOENEN 100 GRAM GEROOKTE HEILBOT 2 RIJPE AVOCADO's 75 GRAM WATERKERS VINAIGRETTE 1 EETL. FRANSE MOSTERD PEPER EN ZOUT 3 EETLEPELS MAISOLIE 1 EETL. CITROENSAP 1 THEEL. GEMBERNAT SNIJD DE MELOENEN DOORMIDDEL EN VERWIJDER DE PITJES EN HET VOCHT... bekijk recept »