711 recepten met meloen
8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun) 1/2 rijpe meloen 100 g feta 2 eetlepels olijven (groen, ontpit) 1 eetlepel witte wijnazijn 1 theelepel mosterd 3 eetlepels olie (walnoten) 16 sprieten bieslook (lang en dik)Bereidingstijd: 25 minu... bekijk recept »
8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun) 1/2 rijpe meloen 100 g feta 2 eetlepels olijven (groen, ontpit) 1 eetlepel witte wijnazijn 1 theelepel mosterd 3 eetlepels olie (walnoten) 16 sprieten bieslook (lang en dik)Bereidingstijd: 25 minu... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: 1 grote of 2 kleine Meloenen 1 Watermeloen 2 koffielepels Grenadine Verse muntHaal met een ijslepel grote bollen uit de meloen en de watermeloen. Besprenkel ze met grenadine die u verdund hebt in één of twee eetlepels water. Me... bekijk recept »
5 blaadjes gelatine 25 cl water 4 el witte port 2 el poedersuiker 1 meloen 250 gr aardbeien 1 bakje frambozen Verse muntLaat de gelatineblaadjes zacht worden in wat koud water. Warm 25 cl water op. Voeg de gelatineblaadjes één na één toe. Meng. Giet ... bekijk recept »
voor een 10-tal toastjes: 10 ronde krokante toastjes, 150 g heel dun gesneden Parmaham, 1 Charentais-meloen (cavaillon), 1 glaasje port, kervelplukjesVerdeel de ham in reepjes en draai op elk toastje een mooi roosje. Snijd de meloen dwars doormidden... bekijk recept »
1 kleine krulsla - 1 meloen - 4 sneetjes gedroogde ham - 200 g garnalen - 2 dl muskaatwijn - 2 soeplepels room - 1 soeplepel gehakte bieslook - sap van 1/2 citroen - peper en zoutvoor 4 personen, klaar in 20 min Snijd de meloen in twee en haal de... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 kleine meloenen (bv. Israëlische galea- of suikermeloenen) 400 g filet van kip 200 g druiven 200 g verse ananas 4 eetlepels mayonaise 2 bekers yoghurt 1/2 theelepel gemberpoeder 1/2 theelepel currypoeder zout peper Garnering : kori... bekijk recept »
150 gr kleingesneden watermeloen, van de pitjes ontdaan150 gr kleingesneden suikermeloen150 gr kleingesneden kanteloep of ogenmeloen- Meng alle ingredienten met een staafmixer of in een blender tot het mengsel zeer glad en romig is. U kunt eventueel ... bekijk recept »
1 mooie meloen 30 plakjes gerookte eendenborst- Snijd de meloen in 2, haal er de pitten uit en haal er knikkertjes uit met een Parijse lepel. Prik ze op een houten stokje samen met een plakje gerookte eendenborst. - Prik de brochettes op de bolle kan... bekijk recept »
4 wilde duiffilets 1 1/2 blik meloenbolletjes 1 dl. slagroom 2 el. kiwi likeur 4 el. aardappelmeel 40r. boter of margarine zout en peperBestrooi de duiffilets met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak ze hierin gedurende 3 minuten a... bekijk recept »