711 recepten met meloen
2 rijpe meloenen (cavaillon, netmeloen,...) 6 sneden serranoham 1 takje basilicum (rood, eventueel groen) 1 dl olijfolie (extravergine) 2 dl port 2 el balsamicoazijn 4 klontjes boter 6 blaadjes verse munt 1. Voeg de balsamicoazijn bij de port en... bekijk recept »
2 MELOENEN 1 SLA 200G GEPELDE GARNALEN 1 PAPAJA 4 EL COCKTAILSAUS1. - halveer de meloenen en verwijder pitjes2. - steek vruchtvlees uit met bolletjessteker3. - reinig en was sla4. - snij sla in reepjes en verdeel wat over de borden5. - meloen op ... bekijk recept »
1 takje tijm 1 el Solo Vloeibaar 2 el vloeibare honing 1 limoen 1 cavaillonmeloen1. Spoel het takje tijm, droog het en rits de blaadjes eraf. Pers de limoen.2. Bereid de marinade. Roer hiervoor de Solo, de honing, de tijm en het limoensap in3. ee... bekijk recept »
3 sjalotjes 1 bosje peterselie 1 prei 1 laurierblad 100 gram boter 2 eetlepels olijfolie 350 gram rijst knoflook basilicum 2 aubergines 1 rode paprika 1 prei paddestoelen Parmezaanse kaas 1 ei paneermeel Zet 3/4 liter water op het vuur en trek hierva... bekijk recept »
450 g gemengd exotisch fruit (kiwipapajaananasmeloenmango) 50 g kokosmelk (blikjesanten) 1 el honing 1 vanillestokje 1/2 Spaanse rode peper 1 tl gemalen anijspoeder 1 tl serehpoeder 3 el gemalen kokos 4 takjes munt vanille- of sorbetijs Snijd het fru... bekijk recept »
1 pompoen (van ca. 1,5 kg) 3 eetlepels olijfolie 1 winterpeen(250 g) geschild en in plakken 2 uienfijngesneden 2 tenen knoflookfijngesneden 2 laurierblaadjes 1 tl komijn (djinten) 1 groentebouillontablet tabasco red pepper sauce (flesje 57 ml) 1 beke... bekijk recept »
200gr. peulen,4wortels in schijfjes gesneden 100 ml. groenten bouillon 1rijpe meloengeschild en in dunne reepjes gesneden 4 geitenkaasjes tijm,2el.vloeibare honing,1el. mosterd,2el appelazijn,zoutpeper,1el. kappertjes,1el. walnootolie. variant 1:met ... bekijk recept »
500 gr. pompoen 2 el olijfolie 1 ui 2 teentjes knoflook, uitgeperst 4-6 el gehakte verse peterselie flinke mespunt gemalen nootmuskaat circa 2,5 dl groenteboullion 125 gr. Parmaham, in smalle reepjes 275 gr. Tagliatelle, groen 1,5 dl creme fraîche zo... bekijk recept »
Wat geeft U erbij ? Notenmix: walnoten, hazelnoten,cashewnoten, amandelen...... Gedroogd fruit: vijgen, pruimen,abricozen, rozijntjes.... Geroosterde pijnboompitjes (rooster ze kort goudbruin, zonder vertstof in een pan met antiaanbaklaag. Vers fruit... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 meloenen 2 peren 1 bakje frambozen 1 eetlepel poedersuiker 1 takje muntSnij de meloenen in tweeën en verwijder alle pitten. Haal met een lepeltje uit elke helft twee lepeltjes vruchtvlees. Leg het vruchtvlees in een bord en hou het... bekijk recept »