860 recepten met pruimen
3 pond lamsvlees in stukken van 3 cm 2 el ongezouten boter 2 el olijfolie 1 kaneelstokje 1 tl gemalen kaneel een flinke hoeveelheid saffraan 1 tl gemberpoeder 2 fijngesneden uien 1 pond ontpittein kwarten gesneden pruimen 4 el honing 2 el geroosterde... bekijk recept »
500 gr. varkensfricandeau of kipfilet,12 gedroogde pruimen1/2 fl.rode wijn,1,5 dl.creme fraiche,2 teentjes knoflook,1 sjalotje,3 laurierblaadjes2 eetl.bloem25 gr. boter,zout en peper. Verhit boter en bak het vlees bruin in ca.5.min.Voeg dan toe wijn,... bekijk recept »
Voor deeg: 2 eieren1/8 l slagroom125 gr bloem20 gr suikerzout. Verder: 1 kg pruimen1/2 l water60 gr suiker3 cm pijpkaneel3 kruidnagels, 1 l olie om te bakken100 gr grove suiker. Bereidingswijze De eieren in een kom doende slagroom erdoorkloppen. Beet... bekijk recept »
250 g gedroogde pruimen zonder pit snufje kaneelpoeder 1 a 2 zakjes vanillesuiker 1 stokbroodje 25 g geschaafde amandelen zonnebloemolie Bereidingswijze Leg de gedroogde pruimen in een schaal. Giet er heet water op. Laat de pruimen 2 uur wellen. Cont... bekijk recept »
- 300 gr gedroogde pruimen - 1 dl zoete witte port - 1 kaneelstokje - 150 ml slagroom - 1 zakje vanillesuiker - 1 el witte basterdsuiker - 8 cantuccini (Italiaanse koekjes) Hulpmiddelen 4 hoge glazen weegschaal maatbeker pan met dikke bodem pollep... bekijk recept »
4 karbonades - 100 gram boter - 200 gram gedroogde pruimen - 1 liter thee - 500 gram appelen - zout - peper. Bereidingswijze Maak niet te sterke thee. Laat deze tot lauw afkoelennadat hij gezeefd is. Laat de pruimen in de thee een nacht wellen. Haal ... bekijk recept »
4 karbonades - 100 gram boter - 200 gram gedroogde pruimen - 1 liter thee - 500 gram appelen - zoutpeper Bereidingswijze Maak niet te sterke thee. Laat deze tot lauw afkoelennadat hij gezeefd is. Laat de pruimen in de thee een nacht wellen. Haal de p... bekijk recept »
armagnac(2/3 voor 1/3 hoeveelheid water) 3 pruimen per persoon verse foie gras 25cl room peper en zout 2 eendeborstfilets De hoeveelheden qua pruimen en foie gras pas je natuurlijk aan volgens het aantal personen.Armagnac en water laten koken. Je... bekijk recept »
Een glas rode port om de pruimen te laten marineren -een drietal ontpitte pruimen per persoon:een drietal amandelen per persoon een drietal flinterdunne plakjes gerookt spek wat olie Hulpmiddelen Houten cocktailprikkers Hulpmiddelen - Houten cocktai... bekijk recept »
4 kg niet te rijpe pruimen Hulpmiddelen Oven ovenrekje Hulpmiddelen - Oven ovenrekje Bereidingswijze Was de pruimen snij ze iets in en verwijder de pitten ,dep ze goed droog met keuken papier,verdeel nu de pruimen over het ovenrekje of rooster ver... bekijk recept »