860 recepten met pruimen
1 kilo schouderkarbonades 3 eetlepels olie 4 pruimen ½ zakje verse tijm (a 15 g) 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)1. Snijd het stukje bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf de blokjes in met... bekijk recept »
8 eetlepels zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) 8 plakjes rauwe ham 2 verse pruimen (of 4 gedroogde pruimen)1. Rol 1 el zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) in een plakje rauwe ham. Rijg de rolletjes met 1/4 verse pruim (of 1/2 g... bekijk recept »
4 preistronken 4 teentjes knoflook 40 g boter of margarine 1 kip (ca. 1200 g) (versgemalen) peper 4 dl brandewijn 1 kippenbouillontablet 1 zakje gewelde pruimen (250 g) 100 g hamblokjes 1 dl room culinair1. Prei schoonmake... bekijk recept »
750 g aardperen 750 g kruimige aardappelen 7½ g salie (Bakje à 15 g) 2 tenen knoflook 4 rode uien 52 g boter 150 g pruimen zonder pit (zak à 150 g) 100 ml slagroom 100 g geraspte gruyère1. Verwarm de oven voor op 180 °C... bekijk recept »
1 pot pruimen op siroop (370 ml) 3 eetlepels rode port 4 sneetjes muesli-notenbrood 2 eetlepels boter 200 g cambozola (70 (blauwaderkaas))1. Laat de pruimen uitlekken en verwijder de pitten. Pureer de pruimen met de port. Besmeer he... bekijk recept »
75 g boter 1 kruidentuiltje 66 cl bruin Florival bier 16 gedroogde pruimen 3 snuifjes geraspte nootmuskaat 200 g gerookte spekblokjes Delhaize 25 cl gevogeltefond 4 jeneverbessen 1 konijn in stukken met het orgaanvlees 2 kruidnagels 10 cl lichte room... bekijk recept »
25 g boter 2 eetlepels extra vloeiend tarwemeel 50 cl Geuze 1 konijn 1 kruidentuiltje 16 pruimen (groot formaat) 2 eetlepels rode-bessengelei 1 eetlepel wijnazijn1. Pel de uien en hak ze fijn. 2. Zout en peper de stukken konijn. Bak ze goudbruin in h... bekijk recept »
4 struikjes witlof 12 gewelde pruimen 2 eetlepels pijnboompitten 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde salie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder (pot) peper1. Witlof schoonmaken en struikjes in len... bekijk recept »
1 parelhoen (ca. 900 g) 1 teen knoflook 6 bosuitjes 250 g gewelde pruimen zonder pit 30 g boter 75 g magere spekreepjes 750 ml rode wijn 100 ml rode port 400 ml kraanwater 60 ml crème fraîche1. Verdeel de parelhoen met een sche... bekijk recept »
500 gr runderlappen 1 grote gepelde en geraspte ui 1/2 theel zeezout 1/2 theel zwarte peper 1/2 theel saffraandraadjes 1/2 theel gemberpoeder 1 kaneelstokje 1 bosje verse koriander 50 gr boter 200 gr gedroogde pruimen 1 eetl vloeibare honing 1 eetl s... bekijk recept »