860 recepten met pruimen
1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries, 450 g) 1 sinaasappel 250 g gewelde pruimen (in niet te kleine stukjes) 5 eetlepels vloeibare honing 4 eetlepels cognac of vieux (slijter) 150 ml crème fraîche 3 eieren (losgekl... bekijk recept »
100 g gedroogde pruimen 300 g bulgur 600 ml hete kippenbouillon 1 el ras el hanout 400 g tomatenblokjes 1 el arachideolie 12 rundergehaktballetjes 300 g spinazie 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes1. Halveer de pruimen en doe sa... bekijk recept »
4 Jumbo red velvet muffins 100 g suiker 125 ml water 1 kaneelstokje 4 pruimen 4 el crème fraîche 4 takjes tijm1. Breng de suiker met het water en het kaneelstokje aan de kook. Laat de suiker oplossen, draai het vuur ... bekijk recept »
200 g bloem ( 2 eetlepels extra) 50 g poedersuiker 100 g koude boter (in kleine blokjes) 2 eieren 750 g pruimen 50 g gepelde pistachenootjes 2 eetlepels suiker 250 g vanillekwark 1. Zeef de bloem en poedersuiker boven een ko... bekijk recept »
2 eetlepels aardappelzetmeel gemengd met 2 eetl. water 2 abrikozen cal. AA 2 teentjes fijngehakte knoflook 200 g gesneden Iceberg sla 700 g hespenblokjes HERTA 2 eetlepels Montilla medium dry Antonio Aguilar 2 eetlepels oestersaus Santa Maria 2 pruim... bekijk recept »
bloemsuiker een snuifje zout 3 eieren op kampertemperatuur 500 g fruit naar keuze (perziken, nectarines, abrikozen, kersen, pruimen, frambozen, braambessen, rode bessen) 200 g griessuiker 5 cl karnemelk 200 g zachte boter 200 g zelfrijzende bloem1. V... bekijk recept »
500 g suiker 3 kruidnagels 200 ml cognac (slijter) 1 zak pruimen (zonder pit (500 g))> 1. Breng 500 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de kruidnagels toe en laat 10 min. inkoken. Voeg van het vuur af de cognac toe. Doe de pruimen ... bekijk recept »
10 g amandelpoeder 1 koffielepel anijs in korrels 8 cl armagnac 15 cl Beaume de Venise muskaatwijn 80 g gedroogde abrikozen 100 g gedroogde pruimen 100 g gedroogde vijgen 2 g gemberpoeder 4 g kaneel 1 kruidnagel 2 bladerdeeg 5 cl melk 50 g rozijnen 2... bekijk recept »
4 dikke eetlepels Callets (of fijngehakte pure chocolade) 400 g ontpit fruit (nettogewicht) naar keuze: nectarines, abrikozen, pruimen, kersen, rode bessen, enz.1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene. 2. Ontpit de vruchten en snij ze in stu... bekijk recept »
8 eetlepels olie 1 kg lamsmedaillons 2 grote uien (in halve ringen) 1 theelepel komijn (djinten) (poeder) ½ theelepel gemberpoeder (djahé) ½ envelopje saffraan 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) ½ theelep... bekijk recept »