860 recepten met pruimen
1 el gebroken lijnzaad 6½ el kraanwater 230 g pecannoten 50 g boekweitmeel 150 g gedroogde pruimen 50 g kokosolie 2 tl gemberpoeder (djahé) 2 el ahornsiroop ½ tl zout 400 g pompoenstukjes 2 limoenen (schoongeboend) ... bekijk recept »
300 gr couscous 1 eetl olijfolie 75 gr pistachenootjes 1 limoen Snufje kaneel 1 eetl rietsuiker 25 gr boter Verse munt 5 gedroogde abrikozen 4 pruimen 1 theel gemberpoederVerhit de juiste hoeveelheid water met olijfolie in een pan en breng aan de koo... bekijk recept »
200 g gedroogde pruimen 500 ml volle rode wijn 6 stengels bleekselderij 4 konijnenbouten (op kamertemperatuur) 2 el bloem 5 el olie 2 laurierblaadjes 70 g tomatenpuree 300 ml hete kippenbouillon (van tablet) 20 g platte pe... bekijk recept »
6 el ricotta 1 el suiker 2 el amaretto (slijter) 8 cantuccinikoekjes (verkruimeld) 8 pruimen (of abrikozen) 4 bolletjes kaneelijs1. Roer de ricotta, suiker, likeur en helft van de koekkruimels door elkaar. 2. Halveer de pruim... bekijk recept »
1 dl rode port 2 eetlepels vloeibare honing 8 gedroogde pruimen zonder pit 1 bruin pistoletje 1 eetlepel allesbinder 8 plakjes brie (ca. 135 g) 4 takjes tijm1. In steelpan port met honing verwarmen. Pruimen aan port toevoegen en port... bekijk recept »
1 rollade ca 500 gram, op kamertemparatuur 6 gedroogde pruimen 6 gedroogde abrikozen 2 eelt amandelen 1 ui 150 gr ontbijtspek Peper en zout Klontje boter Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de pruimen en abrikozen in stukjes... bekijk recept »
4 eendenborstfilets 600 g Cerise aardappeltjes (net) 3 el (olijf)olie 1 bos bospeen 1 (olijf)olie 75 g gewelde pruimen 2 sinaasappels 2 stuks steranijsjes 1 runderbouillontablet ⅔ bakje platte peterselie (à 20 g; res... bekijk recept »
50 g frambozen (diepvries) 150 ml cranberrysap (light) 100 g gekookte bietjes (1 kleine) 2 stuks gedroogde pruimen1. Pureer de frambozen, het cranberrysap, de biet en de gedroogde pruimen in een blender tot een gladde smoothie. bekijk recept »
125 g gedroogde pruimen 1 appel 75 g suiker 50 g stemgember 8 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 tl koek- en speculaaskruiden1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. 2. Wel de pruimen 15 min. in lauw water en laat ze uitlekken. Snijd ze in kleine stukjes... bekijk recept »
1 sneetje witbrood (zonder korst) 1 sjalot (gesnipperd) 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (gepeld) 50 g gewelde pruimen (fijngesneden) 2 eetlepels basilicum ((vers of diepvries), fijngesneden) 2 eetlepels v... bekijk recept »