860 recepten met pruimen
2 tomaten 4 el olijfolie 1 kg lamsvlees (in stukken) 2 uien (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 el kaneel 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 buisje saffraan (zakje 0.05 g) 3 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 ... bekijk recept »
1 zakje gedroogde pruimen (met vanillesmaak (250 g)) 100 ml zoete sherry 1 sinaasappel (schoongeboend, schil geraspt en geperst) 250 g bloem 150 g witte basterdsuiker 125 g roomboter 5 eieren 500 ml melk1. Breng de pruimen met... bekijk recept »
250 g pruimen (rijp, stevig) 3 bosuitjes (in ringetjes) 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels zoete chilisaus sambal badjak1. Pitten uit pruimen verwijderen en vruchtvlees fijnhakken. In schaal pruimen met bosui, sojasaus en zoete chilisa... bekijk recept »
70 g hazelnoten (bakje 95 g) 1 bakje pecannoten (ongezouten (115 g)) 3 el olijfolie 1 schaal kastanjechampignons ((250 g), in kwarten) 1 el verse tijm (alleen de blaadjes) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 courget... bekijk recept »
1 zakje gewelde pruimen (250 g) 1 dl armagnac (slijter) 2 eendenborstfilets (a 250 g) (versgemalen) zwarte peper ½ eetlepel olijfolie 250 g magere spekreepjes 1 pot gevogeltefond (380 ml) 2 takjes tijm 1 eetle... bekijk recept »
50 g amandelpoeder 2 eiwitten 2 eetlepels griessuiker 8 grote blauwe of rode pruimen 0,5 koffielepel kaneelpoeder 2 eetlepels vloeibare (acacia) honing 1 eetlepel zwarte-bessenlikeur1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Ontpit de pruimen. Leg ze op in... bekijk recept »
Brugse pannenkoek 1 koffielepel griessuiker ultrafijn Tienen IJs ijsboerke Icy mokka kiwi gold Zespri 4 eetlepels mascarpone Delhaize 2 dl porto Sandeman Ruby 3 dl rode wijn 12 verse pruimen1. Verwarm de flensjes. 2. Breng de rode wijn, Porto en suik... bekijk recept »
4 el blanke rozijnen (zak 500 g) 125 g gedroogde abrikozen zonder pit (zak 500 g) 8 gewelde pruimen zonder pit (zak 500 g) 4 el havermout (zak 500 g) 3 el vloeibare honing 500 ml yoghurt1. Snijd de pruimen en abrikozen g... bekijk recept »
3 eetlepels Banyuls 40 g boter 8 dikke pruimen (ontpit) 20 cl gevogeltebouillon 4 ontbeende en (met ganzenlever) gevulde kwartels peper 2 eetlepels pijnboompitten 100 g rauwe eendenlever zout1. Laat de pruimen gedurende 2 uren in een kom met lauw wat... bekijk recept »
4 mandarijnen 125 g pruimen (voorgeweld, zonder pit) 4 el rode port 125 g ricotta (verse kaas, bakje 250 g) 1 el suiker1. Pers 2 mandarijnen uit. Schil de andere 2 mandarijnen met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd ze elk ... bekijk recept »