860 recepten met pruimen
9oogr.stevige pruimen ontpit en in stukken gesneden,1ui in stukken gesneden, stukje gemberwortel van 5 cm.geraspt, 225ml.sinaasappelsap,100ml.rode wijnazijn, 140gr.rozijnen,50 gr.lichtbruine basterdsuiker,1 kaneelstokje,1tl.chiliflakes, 25 gr.amandel... bekijk recept »
1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 300 g) ? 1 doos Marokkaanse couscous (317 g) ? 1 zak ratatouille-groentemix (400 g) ? 1 blikje tutti frutti op zware siroop (425 ml) ? 100 g feta-kaasblokjes 400 ml water koken. In braadpan gehakt rul bakken (zond... bekijk recept »
1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 300 g) ? 1 doos Marokkaanse couscous (317 g) ? 1 zak ratatouille-groentemix (400 g) ? 1 blikje tutti frutti op zware siroop (425 ml) ? 100 g feta-kaasblokjes 15 minuten bereidingstijd 400 ml water koken. In braad... bekijk recept »
ChocoladecakeCreme de cassisPruimenslagroom1 kers of druifcreme anglaise. Hol de cakebol met een theelepel uit. Hou het uitsnijdsel heel. Vul de holte bijna geheel op met pruimenconcassee. Snij van het uitsnijdsel een bodemplakje af en druk dit weer ... bekijk recept »
Lange plakjes ontbijtspek in lengte gehalveerd - 12 ansjovisfilets op olieuitgelekt - 12 blanke amandelen - 12 zwarte pruimen zonder pit - cocktailprikkers Bereidingswijze 1. Omwikkel elk amandel met een ansjovis en druk deze in de pruim. 2. Rol om e... bekijk recept »
1250 gr. pruimen500 gr. geleisuiker 2:15 eetl. suikerscheut rode port1 theel. speculaaskruiden Kook de pruimehelften met een flinke scheut rode port kort tot ze zacht zijn. Roer ze tot moes met de staafmixer. Doe er dan de geleisuiker, de 5 eetl. sui... bekijk recept »
Voor het deeg: 250 gr. bloem of zelfrijzend bakmeelwater125 gr. koude boter of margarine in stukjes gesneden1 mespuntje zout Voor de vulling: 6 pruimen2 eidooiers20 cl. slagroom50 gr. witte basterdsuiker1 zakje vanillesuiker2 soeplepels rum Bekleed d... bekijk recept »
4 droge vijgen 4 droge abrikozen 8 dadels 4 droge pruimen 1 sinaasappelmet de schil in partjes gesneden zeste van 1/2 sinaasappelschil 1 vanillestok 1 dl Grand Marnier 1 dl sinaasappelsap een klontje boter mengeling van noten (50 g) kaneel... bekijk recept »
Voor de schuimige wijnsaus: 2 eidooiers 1 ei 125 gr suiker 21/2 dl droge witte wijn Voor het fruit: 1 dl cr?me de cassisGrand Marnier of Cointreau of zonder alcohol (extra) sinaasappelsap 1 dl sinaasappelsap 100 gr rode aalbessen 300 gr frambozenbra... bekijk recept »
2 tl ghee 375 gram vruchtenin plakjes of blokjes 2 el appelsap of ander vruchtensap 1 tl kaneel 1 tl vers geraspte nootmuskaat 2 el gele rozijnengedroogde cranberry's of krenten 2 el ahornsiroop Verhit de ghee in een kleine koekenpan op middelh... bekijk recept »