623 recepten met vijgen
1,5 kilo dobbelstenen lamsvlees (of geithertrund) 3 eetlepels olijfolie 3 teentjes knoflook 500 ml. rode wijn 300 ml. water 2 theelepels mosterdpoeder 2 theelepels koriander 2 theelepels komijnpoeder 250 gram gedroogde gehalveerde vijgen (of abrikoze... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie extra vergine - 2 eetlepels liefst witte balsamico-azijn - 1 eetlepel honing - zoutpeper - 12 verse vijgen of gedroogde vijgen die een dag tevoren geweld zijn in witte wijn - 1 bolletje mozzarella - 75 gram rucola - 12 dunne pla... bekijk recept »
-4 grote vijgen of 8 kleine -1 el balsamicoazijn -extra vergine olijfolie -12 dunne plakjes Parmaham -150 g Parmezaanse kaas in grove stukken verkruimeld *leg 3 plakken ham op elk bord en zet er een vijg op -bestrooi met de kaas en bedruppel met de o... bekijk recept »
8 Vijgen, 8 a 10 Walnotenen ongeveer een 1/2 pakje monchou. Hulpmiddelen Een vork en een mesje en iets om de walnoten mee fijn te malen b.v 2 lepels. Hulpmiddelen - Een vork en een mesje en iets om de walnoten mee fijn te malen b.v 2 lepels. Voorber... bekijk recept »
4 vlezige vijgen 4 el pijnappelpitten 1 onbespoten citroen 4 el basterdsuiker 20 gr boter Giet het citroensap in een steelpan met de suiker en de schil en breng alles langzaam aan de kook. Laat 2 min. razen: de massa moet stroperig zijn. Verdeel... bekijk recept »
2 haantjes 2 aubergines in schijven 2 uien in ringen 4 verse vijgen in schijven 1 el honing 200g tomaten in blokjes takje tijm Ui ringen aanbraden in wat olijfolie kip, aubergine tijm en tomaten toevoegen 1/2 - 3/4 uur laten sudderen. Zorg dat er vol... bekijk recept »
4 vlezige vijgen 4 el pijnappelpitten 1 onbespoten citroen 4 el basterdsuiker 20 gr boter Giet het citroensap in een steelpan met de suiker en de schil en breng alles langzaam aan de kook. Laat 2 min. razen: de massa moet stroperig zijn. Verdeel ... bekijk recept »
100g bloem-snuifje zout-geraspte schil van 1/2citroen-125ml witte wijn-1eidooier-2cl kokoslikeur-2eiwitten-1eetlepel suiker-30g gemalen kokos-8verse vijgen-poedersuiker. Hulpmiddelen Frituur op 180graden. HulpmiddelenFrituur op 180graden. Voorbereid... bekijk recept »
750 - 800 gram verse of gedroogde vijgen / 1 fles sherrynaar smaak medium of cream / kaneelstokje / schil van sinaasappel / suiker / likeur bijzonder geschikt is een likeur met sinaasappelsmaakzoals Triple Sec of Grand Marniermaar ook een met amand... bekijk recept »
750 - 800 gram verse of gedroogde vijgen / 1 fles sherrynaar smaak medium of cream / kaneelstokje / schil van sinaasappel / suiker / likeur bijzonder geschikt is een likeur met sinaasappelsmaakzoals Triple Sec of Grand Marniermaar ook een met amand... bekijk recept »