623 recepten met vijgen
Voor 4 personen: 500 à 600 g gepelde biefstuk Royal 16 flinterdunne sneetjes gezouten of gerookt spek 8 zachte gedroogde vijgen 8 gedroogde pruimen brochettestokjes Voor de saus: 5 tomaten 1 ui 2 koffiel. tomatenpuree 2 koffiel. mierikswortel (bokaal... bekijk recept »
Wat geeft U erbij ? Notenmix: walnoten, hazelnoten,cashewnoten, amandelen...... Gedroogd fruit: vijgen, pruimen,abricozen, rozijntjes.... Geroosterde pijnboompitjes (rooster ze kort goudbruin, zonder vertstof in een pan met antiaanbaklaag. Vers fruit... bekijk recept »
Zelfgemaakte compote van rode ui en vijgen: een perfecte combinatie met de gebakken heilbot. Voor 4 personen: Voor de compote: olijfolie 4 rode uien 4 vijgen 2 tenen knoflook 2 laurierblaadjes tijm (handje) zout en peper 150 ml witte balsamico heilbo... bekijk recept »
**Voor de siroop:** 1 deciliter water 2 eetlepels citroensap 125 gram bruine suiker 1 gespleten vanillestokje **Voor het fruit:** 6 vijgen 2 perziken 2 peren 200 gram druiven 50 gram boter 50 gram kristalsuikerDoe voor de siroop het water, de bruine ... bekijk recept »
250 g patisseriebloem75 g suiker2 kl bakpoederzout90 g ijskoude boter (in vlokjes)2 eidooiers125 ml karnemelk1 ei100 g gedroogde vijgen50 g walnotenkazen (assortiment)1. Bekleed 6 ongeglazuurde bloempotjes (8cm diameter en 7cm hoog) aan de binnenkant... bekijk recept »
4 kipfilets3 aubergines6 verse vijgen200 g pompoen (in blokjes)100 g paneermeel1 steranijs1 kaneelstokje1 ei (losgeklopt)bloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Omwikkel de aubergines met aluminiumfolie en leg ze 30 minuten in de oven... bekijk recept »
500 g gekruid gehakt3 verse vijgen1 savooikoolpaneermeel1 eiboter (of olie)1 teentje knoflooknootmuskaatpeper1. Snij de vijgen in kleine stukjes. 2. Pers de knoflook. 3. Blancheer de koolbladeren in kokend gezouten water. Laten even ui... bekijk recept »
4 doyenné-peren (middelgrote)4 verse vijgen1 limoen (sap)2 eidooiers1 l dessertwijn ((bijvoorbeeld sauternes))5 el fijne suiker1 bolletje gekonfijte gember (in fijn plakjes)3 cm gemberwortel (vers en geschild)1 takje verse munt1. Schil de peren. 2. S... bekijk recept »
50 g bruine suiker80 g pijnboompitten2 verse vijgen2 nectarines (rijpe)2 el honing3 zakjes vanillesuikerscheutje cognac (eventueel)1 ei1 el bloemsuiker250 g mascarpone1. Doe de bruine suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en laat op een zacht ... bekijk recept »
2 verse vijgen1 peer150 g pitloze druiven2 onbehandelde sinaasappels1 blikje lychees1 banaan150 g gedroogde abrikozen (en dadels, rozijnen,...)100 ml rum1 el honing1 vanillestokje100 ml droge, witte wijn1 kl citroensap1 steranijs1 kaneelstokje2 kruid... bekijk recept »