623 recepten met vijgen
4 bollen (carte d&primeor) light Vanille verse vruchten (verse vijgenappelsperenperziken...) 50 ml rode portoaangelengd met 100 ml water 20 g suiker Voorbereiding Verwarm de oven voor gedurende 10 min. op 180?C. Snij de vruchten middendoor (appels en... bekijk recept »
VOOR DE CHUTNEY: 100g gedroogde vijgen in reepjes100g gedroogde abrikozen in reepjes2 el bruine basterd suiker3 kardemompeulen1 steranijssap van 1/2 citroen. VOOR DE WENTELTEEFJES: 2 eieren3 dl melk8 sneetjes suikerbrood60g boter1/2 el suiler2 tl kan... bekijk recept »
8 pitloze sinaasappels - 1 blad gelatine - 1 deciliter water - 1 deciliter likeur (mengeling van Creme de cassisFramboise en Grand Marnier) - 1 vanillestokjegespleten - 50 gram suiker - 3 eetlepels sinaasappelsap - 3 eetlepels room - 4 bollen sorbeti... bekijk recept »
100 g gepelde amandelen 100 g gepelde hazelnoten 100 g walnoten 150 g gedroogde vijgen 150 g gemengde gekonfijte vruchten 150 g poedersuiker 100 g honing ouwel om de bakvorm te bekleden 1/2 tl kaneel snufjes kruidnagelpoederkoriandergemberpoeder en n... bekijk recept »
100 gram gedroogde abrikozen 50 gram rozijnen 50 gram gedroogde vijgen 0.8 dl appelsap 2 handappels 50 gram geschaafde amandelengeroosterd Bereidingswijze Week de gedroogde vruchten 1 nacht in het appelsap en snijd ze daarna in kleine stukjes. S... bekijk recept »
- 100 gram bruine suiker - 4 kruidnagels - 2 kaneelstokjes - 0,5 theelepel nootmuskaatpoeder - sap van 1 citroen - 100 gram gedroogde abrikozen - 100 gram gedroogde vijgen - 100 gram gedroogde pruimen - 100 gram gedroogde amandelen Hulpmidd... bekijk recept »
- 1,5 kg fijn gesneden appels - ? kg in schijfjes gesneden vijgen - ? kg rosijnen - 300 g haselnoten (ganse) - 2 EL kaneel - 1 EL piment (Neugewurz) - 1 EL kruidnagelpoeder - 1/8 l Rum - ? kg suiker - 1 kg meel - 2 pakjes bakpoeder Bereidingswijz... bekijk recept »
1,2 kg fruit van het seizoenbijv. appelpeerananaskiwivijgen 2 passievruchten met mooie gladde schil 100 ml Turkse yoghurt 4 el vloeibare honing verse munt om te garneren Maak het fruit schoon. Laat de schil van bijvoorbeeld appel en peer zitten en v... bekijk recept »
350 gram bloem 300 gram suiker 1 ei 2 lepels brandewijn voor de vulling: 100 gram gepelde walnoten 100 gram rozijnen 100 gram sultanarozijnen zoete witte wijn 4 gedroogde vijgen 4 gedroogde pruimen 50 gram versuikerde ceder 50 gram pijnboompitten 50... bekijk recept »
185g gedroogde vijgen fijngehakt-70g fijngehakte gedroogde abrikozen-70g fijngehakte gedroogde pruimen-2eetlepels rozenwater-40g pijnboompitten-2bladen ouwel. Hulpmiddelen Keukenrobot. HulpmiddelenKeukenrobot. Voorbereiding Doe alles behalve de ouwe... bekijk recept »