314 recepten met eend
1 eendefilet1. Ingredienten: eendenfilet sjalotje suiker balsamico azijn bruin bier kippenbouillon maïszetmeel Benodigdheden voor 4 personen 2. 4 eendenfilets met vel peper en zout 1 sjalotje 2 el suiker 0,5 dl balsamico azijn 2 dl bruin bier 1 dl wa... bekijk recept »
4 eendenbouten 2 l ganzenvet 500 g krielaardappeltjes 7 teentjes knoflook ongepeld 300 g sluimererwten 3 dl eendenjus 20 cl rode wijn 1 sjalot 3 takjes tijm 2 laurierblaadjes grof gemalen peper zeezout 30 g koude Solo in kleine blokjes1. Plet d... bekijk recept »
l kg zilveruitjes of sjalotjes, 100 g roomboter, zout en versgemalen peper, 2 theelepels suiker, 5 dl runder- of groentebouillon, 5 dl droge rode wijn, 1/2 theelepel balsamico- of frambozenazijn, 2 theelepels verse tijmblaadjes.Breng op hoog vuur een... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 eendenborstfilets 3 fijngehakte uien 300 g gerookte spekblokjes 80 g boter 200 g champignons 3 teentjes geperste knoflook 50 cl cider brut zout en peperSnijd kruisvormige inkepingen in het vel van de eend. Bruin de uien en spekblok... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 eendenborsten 3 dikke fijngehakte uien 200 g gerookte spekblokjes 80 g boter 200 g champignons in fijne plakjes gesneden 4 tenen ongepelde look 3 geplette teentjes look 4 takjes verse rozemarijn 50 cl cider (brut) peper en zoutSnij... bekijk recept »
voor 6 personen: 250 gr gedroogde pruimen zonder pit 1/4 liter rode port 3 borstfilets van tamme eend met vel (350 gr. per stuk) 100 gr boter 1 eetlepel olie zout en versgemalen peper 2 dl gevogeltefond uit een pot takje verse of een mespunt ... bekijk recept »
- 900 g eendenborst - 2 dikke wortelen - 1 roze pompelmoes - 3 dl kippenbouillon (1/2 blokje kippenbouillon opgelost in 3 dl heet water) - 1 eetl. olijfolie - 1 koffiel. korianderbolletjes - peper en zout- Snij de wortelen in kleine stukjes. - Schil ... bekijk recept »
8 borstjes van kip, kalkoen, eend, duif of ander blank vlees, boter, 1 flesje blond bier, 3 eetlepels honing, 3 deciliter room, 4 takjes tijm, 300 gram groenten (broccoli, bloemkoolroosjes, spruitjes, haricots verts, etc.), 4 stronkjes witloof, 12 mo... bekijk recept »
2 wilde eenden. (twee tamme eenden) voor de fond van eend: wortelbleekselderijknolselderijpeterseliewat jeneverbessenlaurierthijm. Port en rode wijn voor de saus. Enige bruine suiker om te caramelliseren als ingredient voor de saus. 1. Voor de fond: ... bekijk recept »
200 gram vleesresten van bijvoorbeeld: haasreeeend 4 eetlepels olijolie 2 glazen rode wijn 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 6 jeneverbessen 1 takje tijm peper zout 4 geplede teentjes knoflook 1 eetlepel meel 1 eetlepel kruidenboter 2 eetle... bekijk recept »