Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Lasagne Napolitana met saucijs

4 el olijfolie extra vierge 4 rundersaucijzen 1 krop andijvie gewassen 400 g lasagnebladen vers uit het koelschap 1 pot besciamellasaus 500 g Napolitaanse tomatensaus uit het koelschap 1 bol mozzarella 1 tomaat in plakken 1 el rodewijnazijn basilicu... bekijk recept »

Stoofpot van kip en bospaddenstoelen

 20 g boter 1 el olijfolie 8 kipkarbonades zonder vel 1 grote ui, fijngesnipperd 4 tenen knoflook, in plakjes 300 g gemengde bospaddenstoelen 4 takjes tijm 500 ml witte wijn blaadjes van ½ bosje peterselie, gehaktStoofpot ... bekijk recept »

Gegratineerde andijviestamppot

500 g andijvie 250 g kastanjechampignons 1 ui 2 el boter 1 pak aardappelpuree voor stamppot (pak à 2 zakjes) 200 g gemalen belegen kaas (zakje à 100 g)1. Snijd de andijvie in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en... bekijk recept »

Andijviestamppot

1.2 kg stamppotaardappelen 2 uien 150 ml melk 50 g boter 1 el mosterd 800 g gesneden andijvie1. Schil de aardappelen en snipper de uien. Doe beide in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat. Breng aan de kook e... bekijk recept »

Andijvie met citroen

½ citroen (schoongeboend) 1 el olijfolie 2 sjalotten (in ringen) 400 g gesneden andijvie1. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. 2. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalotten met de geraspt... bekijk recept »

Gevulde andijviebladeren

100 g blanke rozijnen 300 g couscous (pak a 400 g) 1 krop andijvie 1 citroen (uitgeperst) 2 eetlepels olijfolie 2 tomaten (in kleine blokjes)1. Laat de rozijnen wellen in warm water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen... bekijk recept »

Andijvie met appelen en kip

2 appels 5 eetlepels arachide-olie 40 g boter 2 kipfilets (zonder vel noch been) 25 cl kippenbouillon 1 kleine andijvie 5 schoongemaakte kippenlevers 2 eetlepels wijnazijn op oude wijze zout, peper1. Bereid eerst de vinaigrette. 2. Breng de bouillon... bekijk recept »

Kabeljauwburger met andijvie-tomaatstamp

1 1/4 kg kruimige aardappelen ((zak 3 kg), geschild) 2 x 2 kabeljauwburgers (a 2 stuks) 3 el olie 2 uien (gesnipperd) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 krop andijvie ((ca. 450 g),... bekijk recept »

Warme aardappel-andijviesalade

1 zak aardappelen (pondje kriel (500 g)) 2 el olijfolie 2 x 150 g chorizoworst (in plakjes) 400 g andijvie (zak a 500 g) 2 tl mosterd 2 el mayonaise 2 zoete uien (in halve ringen)1. Kook de ongeschilde krieltjes in rui... bekijk recept »

Super-deluxe andijviestamppot

2 eendenborstfilets 1 tl Chinees vijf kruidenpoeder 3 el olijfolie 4 sjalotten (in dunne parten) 8 gewelde pruimen (in stukjes) 100 ml zoete rode wijn 300 g panklare andijvie 1 zakje puree à la minute (pak a 3 zakjes)1. R... bekijk recept »

Pagina 5 van 52