Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviesalade met knoflookcroutons

2 schaaltjes kipfilet fumé (a ca. 150 g) 2 sinaasappels 1 gele paprika 3 bosuitjes 1 zak gesneden andijvie (400 g) 1 zakje croutinos ui knoflook (25 g) 1 cup verse honing-mosterddressing (100 g) ½ Sallands zonne... bekijk recept »

Schnitzels met salade

2 eieren 1 bak aardappelpuree (met boter (450 g)) 3 el olijfolie 4 wienerschnitzels (2 schalen a 2 stuks) 1 zak andijvie (400 g) 2 uien (gesnipperd) 2 el mayonaise1. Kook de eieren in ca. 7 min. hard. Laat ze schrikken... bekijk recept »

Andijvie met aardappel en spekjes

1 pak panklare tafelaardappelen (800 g) 50 g cashewnoten 1 gele paprika 50 g boter 4 tartaartjes ½ duobakje magere spekreepjes (a 250 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 2 zakken panklare andijvie (a 400 g)1. Aardappels vo... bekijk recept »

Andijviestamppot met feta en Griekse gehaktspies

270 g gemengd gehakt 1 teen knoflook 1 tl gemalen komijn 1500 g kruimige aardappelen 2 el olijfolie 200 ml melk 500 g andijvie 1 rode ui 3 el zwarte olijven zonder pit (pot 235 g) 150 g feta 1 snufje zout 1 snufje peper 1 knoflookpers 4 ... bekijk recept »

Mihoen met andijvie en zalm

250 g mihoen 300 g zalmfilet 1 el shichimi togarashi 1 limoen (schoongeboend) 350 g groene asperges 1 el sushi gember 1 el arachideolie 3 el sojasaus 400 g gesneden andijvie Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de ver... bekijk recept »

Vegetarische andijvie-kerriestamppot

1 kg aardappels (kruimig) 1 ui 1 bakje champignons 50 g boter 1 el kerriepoeder 2 schaaltjes Tivall balletjes (a 210 g) 250 ml melk 1 zak gesneden andijvie (400 g)1. Aardappels schillen, wassen, in kleine stukken snijden ... bekijk recept »

Andijviestamppot met bloedworst, spek en appel

800 g aardappels 200 ml melk 500 g gesneden andijvie 1 tl nootmuskaat 2  uien 3  appels, Elstar 200 g bloedworst aan stuk 100 g spekblokjes 30 g boter 1 tl kaneelpoeder AndijviestamppotBreng een pan m... bekijk recept »

Farfalle met groenten en hüttenkäse

300 g farfalle 250 g chorizo 1 courgette 150 g gesneden ui 2 el arrabbiata pesto 250 g fijngesneden andijvie 200 g hüttenkäse1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. L... bekijk recept »

Japanse tofu-andijvieroerbak

2 uien 250 g eiernoedels 1 komkommer 3 el olie 180 g roerbaktofu pittig gekruid 400 g andijvie 4 el Japanse sojasaus 150 ml woksaus ginger1. Snijd de ui in halve ringen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.... bekijk recept »

Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen

250 g mihoen 300 g zalmfilet 1 el shichimi togarashi 1 limoen (schoongeboend) 350 g groene asperges 1 el sushi gember 1 el arachideolie 3 el sojasaus 400 g gesneden andijvie1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »

Pagina 7 van 52