Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Stamppot met andijvie (met ham en zilveruicompote)

1 kg kruimige aardappelen 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat 400 g andijvie 1 el mosterd1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, br... bekijk recept »

Woksoep met andijvie, mihoen en shii-take

1½ liter bospaddestoelenbouillon (van tablet) 1 ui 3 cm verse gember 1 schaaltje shii-takepaddestoelen (100 g) 4 eetlepels wokolie (fles a 500 ml) 1 schaaltje vegetarische roerbakblokjes (175 g) 1 zak gesneden and... bekijk recept »

Lentestamppot

1 kg iets kruimige aardappelen 200 g spekreepjes 300 g spinazie 400 g gesneden andijvie 200 g tuinerwten 200 g hüttenkäse1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen een pan z... bekijk recept »

Andijviesalade met tonijn

½ krop andijvie 6 ansjovisfilets (blikje) 3 eetlepels citroensap peper 1½ eetlepel kappertjes 8½ eetlepels olijfolie 2 tonijnbiefstukken1. Andijvie halveren, buitenste bladeren verwijderen en in dunne reepjes snijden. Andij... bekijk recept »

Couscoussalade met harissa-makreel

500 ml water 1  groentebouillonblokje 300 g couscous 1 krop andijvie 100 g dadels zonder pit 1  granaatappel CouscoussaladeBreng een pan met het water en het bouillonblokje aan de kook.Strooi de couscous in een grote kom... bekijk recept »

Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus

1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen 1 ui 25 g bieslook 100 ml mayonaise 1 teen knoflook 2 el kraanwater 300 g romatomaten 250 g gesneden andijvie 300 g gerookte haringfilet1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in wate... bekijk recept »

Pepersteak & stamppot

1 zak aardappelen (kilo'tje iets kruimig, geschild) 2 schaaltjes pepersteak (a 2 stuks) 2 el olijfolie 3 rode uien (in dunne halve ringen) 1/2 bakje kruidenboter (a 100 g) 1 voordeelzak andijvie (fijngesneden (500 g... bekijk recept »

Andijviesalade

25 g pijnboompitten 250 g champignons 1 sinaasappel 5 el olijfolie 2 tl grove mosterd 250 g andijvie1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Ma... bekijk recept »

Vegetarische andijviestamp met paprika

1 zak kruimige kookaardappels (voordeelzak 800 g) 2 uien (gesnipperd) 3 el olie 1 schaal tofu roerbak fijngekruid (180 g) 2 rode paprika's 1 el mosterd 1 bekertje zure room (125 ml) 1 zak gesneden andijvie (voor... bekijk recept »

Spaghetti carbonara met andijvie

300 g spaghetti 250 g kastanjechampignons 100 g Parmezaanse kaas 300 g gerookte spekreepjes 400 g gesneden andijvie 3 eieren1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Rasp ... bekijk recept »

Pagina 9 van 52