Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Met andijvie gevulde pannenkoekjes

4 kant-en-klare pannenkoeken ½ zakje hazelnoten (` 65 g) 1 eetlepel olie 1 zak panklare andijvie (400 g) ½ pakje room culinair (` 2 dl) 150 g geraspte belegen kaas 150 g hamblokjes zout peper1. Grill voorverwa... bekijk recept »

Risotto met kip en andijvie

300 g risottorijst 2 tenen knoflook 90 g zongedroogde tomaten in olie 400 g kipfilet 4 el olijfolie 800 g gesneden andijvie 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden1. Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft... bekijk recept »

Frisse andijviestamppot met pijnboompitten

65 g pijnboompitten (zakje) 2 rode paprika's 1 el vloeibare margarine 750 ml kraanwater 1 pak aardappelpuree à la minute naturel (pak à 2 x 115 g) 150 g gemalen oude kaas 48 (zakje) 400 g gesneden andijvie (zak)1. Roo... bekijk recept »

Biefstuk met gegrilde groenten

4 biefstukken (2 schalen a 2 stuks) 13 el olijfolie 1 krop andijvie 1 bakje champignons ((250 g), steeltjes verwijderd) 1 schaal tastytomtrostomaten (gehalveerd) 1 zak paprikamix (3 stuks) extra vierge olijfolie1. Best... bekijk recept »

Hartige andijviestamppot met walnoten

1 kg aardappelen (iets kruimig, geschild) 1 rookworst (350 g) 125 g magere spekreepjes (duobakje a 250 g) 2 uien (fijngesneden) 200 ml melk 1 pakje roomkaas (knoflook en kruiden (150 g)) 1 zak gesneden andijvie&nb... bekijk recept »

Pappardelle met andijvie

3 rode uien ½ el balsamicoazijn 1 el donkerbruine basterdsuiker 4 el olijfolie 300 g pappardelle (pasta) 75 g hazelnoten 400 g gesneden andijvie 1 mespunt nootmuskaat1. Verwarm de ovengrill voor en snijd de ui in parten. Schep... bekijk recept »

Herfstsalade met peer, walnoten en kaas

1/2 zak pommes culinair (zak a 1 1/2 kg, aardappelen) 4 el olijfolie 2 conference peren 1 stukje port salut (50 (185 g)) 1 ui (in halve dunne ringen) 1 bakje walnoten (60 g) 75 ml balsamicodressing (fles 270 ml) ... bekijk recept »

Gesmoorde andijvie en lamsworst

1 pak gele rijst (325 g) 1 krop andijvie 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 4 el olijfolie 2 tenen knoflook (in plakjes) 100 g witte kaasblokjes (bakje 200 g) 1 schaal lamsworstjes (270 g)1. Kook de rijst volge... bekijk recept »

Andijviesalade met oude kaas

4 eieren 1 struik andijvie 1 ciabatta (brood) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (gehalveerd) 100 g oude kaas (3 jaar gerijpt) 1 rode ui (in dunne ringen) 1 bakje Zaanse dressing mosterd honing (90 ml)1. Verwarm de ... bekijk recept »

Andijvie met olijven en tomatentapenade

1 struik andijvie 2 el zongedroogde tomatentapenade 2 el zwarte olijven (zonder pit, gehalveerd)1. Was de struik andijvie onder stromend water, haal de bladeren los en laat ze in een vergiet iets uitlekken. 2. Verhit een ruime hapjespan. Doe... bekijk recept »

Pagina 11 van 52