Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijvietaart met cashewnoten

5 plakjes bladerdeeg (ontdooid) 1 krop andijvie (ca. 650 g) 3 eieren 125 ml slagroom 100 g ongezouten cashewnoten 150 g oude kaas (geraspt) 6 tomaten 3 el sladressing knoflook (fles à 270 ml)1. Oven voorverwarmen op ... bekijk recept »

Kruidige haaskarbonades met andijvie

1 zak panklare andijvie (250 g) 4 eetlepels sladressing knoflook (fles ` 450 ml) 1½ zak aardappelwafeltjes (diepvries 450 g) 4 eetlepels boter of margarine 4 haaskarbonades (` ca. 150 g) ½ zakje pijnboompitten&... bekijk recept »

Makkelijke andijviestamppot met kaasschnitzels

2 appels (bv. Elstar) 1 zakje walnoten (55 g) 1 pak aardappelpuree voor stamppot (224 g) 4 el vloeibare margarine 2 pakjes kaasschnitzel (a 150 g) 1 zak gesneden andijvie (400 g) 1 el kerriepoeder1. Appels schille... bekijk recept »

Mosterdkip met andijviepuree

3 eetlepels paneermeel 1 eetlepel geraspte kaas (pittige) 1 schaal kipfilethaasjes (250 g) 1-2 eetlepels grove mosterd 25 g boter 1 bak aardappelpuree (koelvers, 550 g) 2 eetlepels crème fraîche 1 zak panklare andijvie&nb... bekijk recept »

Andijviesalade met appel

½ struik andijvie 1 zak eikenblad slamelange 1 zoete en frisse appel ((bijv. elstar), in blokjes) 1 duopak hamreepjes (200 g) 3 el olijfolie 1 el wittewijnazijn 1 tl grove mosterd1. Snijd het blad van de andijvie in reepjes... bekijk recept »

Pasta-andijvieschotel

400 g penne rigate (pasta, zak a 500 g) 100 g walnoten (ongezouten) 150 g rauwe ham (dikke plakken, vleeswaar) 2 eetlepels olijfolie 2 zakken panklare andijvie (a 400 g) 5 eetlepels pesto genovese (potje a 190 g) ... bekijk recept »

Wraps met Griekse gyrossalade en witte rijst

1 el olie 350 g gyrosreepjes 2 (rode) uien (fijngesneden) 1 courgette (in blokjes) 50 g witte rijst 4 wraptortilla's (280 g) 100 ml knoflooksaus 1 klein struikje andijvie (grofgesneden) 75 g witte kaasblokjes 50 ... bekijk recept »

Dadang Pedis (heet Vlees) Met Andijvie

Voor de dadang pedis: 750 gram magere runderlappen 3 uien (fijn gesneden) 2 tenen knoflook (fijn gesneden) 5 rode lomboks (van zaadjes ontdaan en zeer fijn gesneden) 1 theelepel trassie1 vingerkootje laos (= gemalen galangawortel) 2 salamblaadj... bekijk recept »

Andijvietaart met roquefort en walnoten

Nodig voor 4 personen: 1 kilo andijvie 25 gram boter 3 eieren 1 dl crème fraîche 30 walnoten grof gehakt 125 gram roquefort (verkruimeld) zout versgemalen zwarte peper 6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid) 1 eierdooier (losgeklopt)Oven voor ve... bekijk recept »

Andijviesoep Met Pecorino

1 ei - 50 gram pecorinogeraspte kaas - 0.8 l kippenbouillon - 2 el. olijfolie - 1 krop andijvie - zout - peper. In plaats van andijvie kunt u ook frisee (krulandijvie) gebruiken en in plaats van Pecorino-kaas kunt u Parmezaanse kaas gebruiken. Maak d... bekijk recept »

Pagina 13 van 52