Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Spaanse andijviesalade

----Keukengerei:---- 1 vergiet 1 appelboor 1 dunschiller 1 eiersnijder ----Ingredienten: ---- 300 gm andijvie of krulandijvie 3 eetlepel(s) zonnebloemolie of andere olie 4 eetlepel(s) citroensap of geurige azijn 1 peper uit de molen 1 zout 1 aroma o... bekijk recept »

Tijm-honingbiefstuk Met Provencaalse Andijvie

4 biefstukken2 el kastanjehoning1 el fijngesneden tijm1 fijngesneden rode peperzeezout50 g boter1 el zonnebloemolie. voor de andijvie: 1 stronk andijvie1 el olijfoliezoutpeper1 el fijngesneden zwarte olijven1 teentje knoflook fijngesnedendunne reepje... bekijk recept »

Andijvie met Bacon

750 gram andijvie 750 gram aardappelen 400 gram bacon in reepjes 4 gesnipperde teentjes knoflook(of naar smaak) 2 el bloem 6 el olie zoutMaak de aardappelen en andijvie schoon, en snij de aardappelen in gelijke stukken, Ook de andijvie snijden. Kook... bekijk recept »

Andijvieschotel

800 gram fijngesneden andijvie 500 gram half-om-half gehakt 2 grote uien klein pakje houdbare slagroom aardappelpuree zakje geraspte kaas boterkruidenpeper en zoutpaneermeel Smelt een flinke klont boter in een hapjespan en roerbak hierin de andijvie,... bekijk recept »

Gebakken Andijvie

800 gr andijvie. 1 ui. 1 eetl.olijfolie. 150 gr.spekreepjes. 2 tenen knoflook. 2 theel.kerriepoeder. zout,versgemalen peper Was de andijvie in ruim water,sla de kroppen goed droog en snijd ze in grove repen. Pel en versnipper de ui. Verhit de olijfol... bekijk recept »

Andijvietaart

1 krop andijviein dunne reepjes gesneden - 1 uifijngesnipperd - scheutje olijfolie - een handvol walnoten of hazelnotengrof gehakt - 150g roombriein plakjes gesneden - 4-6 plakjes bladerdeeg - 1/2 kop havervlokken (of havermout) - 2 eieren - 1/2 dl s... bekijk recept »

Tijm-honingbiefstuk Met Provencaalse Andijvie

4 biefstukken2 el kastanjehoning1 el fijngesneden tijm1 fijngesneden rode peperzeezout50 g boter1 el zonnebloemolie. voor de andijvie: 1 stronk andijvie1 el olijfoliezoutpeper1 el fijngesneden zwarte olijven1 teentje knoflook fijngesnedendunne reepje... bekijk recept »

Andijvie Gegratineerde

1 kilo andijvie 750 gram aardappels zout 2 uien boter citroensap paneermeel. Was de andijvie zorgvuldig. Was en schil de aardappels, kook ze gaar in water met wat zout en snijd ze in plakken. Snipper de uien en fruit ze in een beetje boter. Leg ... bekijk recept »

Toscaanse Andijvie

600 g andijvie1 bakje smeerkaas met tuinkruiden(neem bij voorkeur smeerkaas met Italiaanse kruiden)peper. Was de andijvie en snijd hem in stukken van 2-3 cm. laat de andijvie goed uitlekken. laat de andijvi op een hoog vuur slinken in ca. 5 min. en s... bekijk recept »

Spaghetti met andijvie, champignons en roomsaus

500 gr spaghetti 1 krop andijvie 1 stuk ajuin fijngesnipperd 250 gr champignons in schijfjes 20 gr boter 50 cl room 1 stuk groentebouillon tablet 1 handvol peterselie fijngesnipperd 1 naar wens geroosterde pijnboompitten1. Kook de spaghetti beetgaar... bekijk recept »

Pagina 15 van 52