Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Aardappelgratin met vier kazen

500 g aardappelen125 g mozzarella125 g munster-kaas100 g Comté-kaas100 g mimolette-kaas2 dl lichte room1 el paneermeelboter1 kl gedroogde tijm1 kl komijnzaaduit de molen peperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Kook ze gaar in gezouten... bekijk recept »

Beenhamsalade met warme appeltjes en rozijnen

2 stevige friszure appels (rode)25 g boter of 2 eetl. arachideolie1 krop andijvie of friséesla, in smalle repen300 g beenham (vleeswaren), in reepjes2 eetl. blanke rozijnenvoor de dressing:3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie1 eetl. citroensap1... bekijk recept »

Andijviesalade met peer en ham

150 g ham in plakjes 1 kneepje Solo Vloeibaar 400 g andijviereepjes Voor de dressing: 4 el karnemelk 2 volle el mayonaise 4 sprietjes bieslook, fijngehakt 2 handperen Lekker met: aardappelrösti 4 stukjes kalkoenfilet 4 el cranberrycompote1. Bak ... bekijk recept »

Zelfgemaakte shoarma

1 gerecht Zelfgemaakte shoarma1. Zelfgemaakte shoarma 2. Voedingswaarde per persoon: 472 kcal3. Ingrediënten voor 2 personen4. 150 gram kipfilet5. Shoarmakruiden6. 1 rode paprika7. 1 ui8. 1 teen knoflook9. 2 el olijfolie10. 150 gram andijvie11. 4 el ... bekijk recept »

Doorregen varkensrollade met mosterdroomsaus

1 varkensrollade (doorregen +/ 850 g)6 eetlepels franse mosterd80 g boter1 glas witte wijn1 pakje Roomculinair- Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 225°C. - Dep het vlees droog en bestrijk de rollade met de helft van de... bekijk recept »

Kalfsbiefstuk Met Franse Roomsaus

Voor 6 personen: 100 gr boter, 2 thl bloem, 3 dl slagroom, verse peterselie, 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gr, 6 lange plakjes ontbijtspek, 50 gr bakboter. Voor de saus: 2 sjalotjes, 2 thl kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 el tomatenpuree, 1/2 e... bekijk recept »

Gegrillde chateaubriand met groene boter

Voor 4 personen: 80 gram roomboter op kamertemperatuur 1/2 à 1 eetlepel citroensap 1/2 eetlepel gehakte peterselie 1 theelepel gehakte dragonblaadjes 2 theelepels geknipt bieslook peper zout worcestersaus 2 chateaubriands van elk ongeveer 300 gram 2 ... bekijk recept »

Konijn op Doornikse wijze

Voor 4 personen: 1 konijn in stukken 3 uien, gepeld en in dunne plakjes gesneden enkele takjes tijm 3 blaadjes laurier 1/2 kg gedroogde pruimen en rozijnen scheutje azijn boter bloem vers gemalen peper en zeezout Doornikse salade: 1 grote ui 1 bosje ... bekijk recept »

Gehaktballen

2 sneetjes brood 3 eetlepels melk 500 gram half om half gehakt 1 ei zout peper nootmuskaat 2 eetlepels paneermeel 100 gram Blue Band Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord. Schenk de melk erover en laat het brood ... bekijk recept »

Pizzettes

- 1 middelgrote groene of rode paprika - 100 gr. kleingesneden vleesrestenzoals rookworstandere worst of ham - 1 geperst teentje knoflook - 4 afgestreken eetlepels groenteresten zoals worteldoperwtenpreibloemkool en andijvie - 25 gr. margarine of bo... bekijk recept »

Pagina 50 van 52