Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Gado Gado

500gr. gemengde groenten(kool,tauge,sperciebonen,andijvie,bloemkool enz.) halve komkommer,1 tomaat,halve bl. tahoe2 hardgekookte eieren,kroepoek,2 eetl. peterselie,zout,suiker,azijn,olie. Voor de saus:halve pot pindakaas1tl.trassie,1 ui,2 tenen knofl... bekijk recept »

Caesar-salade Met Garnalen

Dressing: 2 teentjes knoflook1 hardgekookt ei1 el dijon-mosterd1/2 el worcestershiresaus1 dl olijfolie1 el citroensappeper sla: 4 sneetjes witbrood zonder korst12-16 rauwe grote garnalenolijfolie2 teentjes knoflook1,5 dl droge vermouth1 kropje stevig... bekijk recept »

Oudjaarrecept Open Faced Sandwiches

1 stokbrood 6 plakjes rosbief 6 plakjes kip of kalkoenborst 6 plakjes gaten kaas 12 plakjes cervelaat of beleg naar jouw keuze 3 eieren hardgekookt en in plakken gesneden boter mayonaise in een tube of spuitzak. slablaadjes of andijvieblaadjes garner... bekijk recept »

Eendenborstfilet Met Chinese Pruimensaus

200 g gedroogde pruimen (gewassen en geweld) 1 theel.koekkruiden (eventueel) 1 eetl geraspte gemberwortel 1 dl sherry 2 dl wildfond (kant en klaar te koop) 25 g boter of margarine 4 eendenborstfilets 1 eetl oestersaus (bij de Toko's en sommige superm... bekijk recept »

Gebraden Kalfsrollade

1 kalfsrollade van de schouder van ca. 2 kg. (ongekruid) 1 teen knoflook 4 eetlepels Dijonmosterd 1 theelepel grdoorgde tijm zout en versgemalen peper 8 plakken bacon of doorregen spek 120 gram boter op kamertemperatuur ca. 2 dl. droge witte wijn Hul... bekijk recept »

Pittige Pastasalade Met Tomaten En Olijven

350 gram pennemacaroni5-6 el. olijfolie6 eieren500 gram trostomaten? krop Romaanse sla of andijvie1 teen knoflook2 el. balsamico-azijn1 el. tomatenketchup1 tl. mosterdzoutpeper75 gram gemengde ontpitte olijven Bereidingswijze De macaroni kokenmet kou... bekijk recept »

Tempé in gember-kokossaus

1/4 blok santen 200 g tempé 2 el ketjap manis 1 ui 1 el olie 1 teentje knoflook 1 tl sambal brandal 1/2 theelepel laos 2 el bruine basterdsuiker zout 1 1/2 eetlepel bakgember 1/2 zakje diepvries kokossliertjes+ + Klapper- of kokossliertjes zijn te k... bekijk recept »

Stamppot prei, wortel en ham

750 g aardappels (afkokers) 500 g prei 1 winterwortel ca. 75 ml melk zout en versgemalen peper 1 eetl. Dijon mosterd 250 g blokjes gekookte ham Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken. Snijd de schoongemaakte prei in ringen. Was de ... bekijk recept »

Gestoomde makreel met tomaat en koolrabi

1 koolrabi (± 200 g) 3 tomaten 1 kleine gestoomde makreel (± 350 g) 1 el margarine 1 tl italiaanse keukenkruiden zout versgemalen peper 1/2 dl droge witte wijn Koolrabi schillen, wassen en in blokjes snijden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kok... bekijk recept »

Gebraden runderrollade

600 gram lenderollade 120 gram boter wat zout en peper 1 verkruimeld laurierblad 1/2 theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tij; m 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui Bereiding: Verhit 2/3 van de boter in een braadpan op een hoog vuur tot he... bekijk recept »

Pagina 51 van 52