212 recepten met artisjok
6 eieren 6 artisjokbodems (blik of diepvries) 3 plakken gemarineerde of gerookte zalm 1/2 bosje dillekruid 50 gram zalmeitjes Voor de gravad lax-saus (een Scandinavische specialiteit): 1 eierdooier 4 eetlepels Savoramosterd 2 eetlepels poedersuiker 2... bekijk recept »
4 artisjokken2 L watersap van 1 citroen4 soeplepels bloempeper en zout Voor de vinaigrette : 2 soeplepels scherpe mosterd2 sjalotten4 soeplepels witte-wijnazijn2 soeplepels water16 soeplepels zachte olijfolie1 soeplepel gehakte peterselie Hulpmiddele... bekijk recept »
4 mooie middelgrote artisjokken1 citroen30 gram bloem30 boter 1 dl melk200 gram gekookte ham100 gram gekookte rijst100 gram champignonspeper en zoutnootmuskaat1 dl room. 1 blikje ganzelever. Was de artisjokken en knip de puntige blaadjes netjes bij. ... bekijk recept »
4 artisjokken, 200 gr tonijnfilet, 2 tomaten, olijfolie, goede azijn, tuinkruiden, Nuoc-Nam, zwarte peper van de molen, fijn zeezout, tijm, laurier, look, citroen, bloem Snijd de artisjokbodems in plakken. Leg een plakje artisjok in een cirkel met ee... bekijk recept »
500 gram krieltjes 1 blikje artisjok harten tenen knoflook 1 klein potje zure room verse basilicum peper en zout. Maak een saus van de zure room, de basilicum(hoeveelheid is naar smaak) de ppeper en zout mett de knoflook erdoor heen. schep de krielt... bekijk recept »
12 Sint-Jacobsvruchten - 1 pak raketsla - 1 pak veldsla - 1 artisjok - 1 el bloem - wat azijn - kerveldragon en bieslook - boter. Voor de vinaigrette : 1 el sherry-azijn - het sap van 1/2 citroen - 1 tl mosterd - 2 dl arachide-olie - 2 dl olijfolie -... bekijk recept »
1 klein olijvenbrood 300 gram rundercarpaccio in plakjes 1 potje artisjokken in olie (ongeveer 160 gram) 1 blikje maiskorrels (ongeveer 100 gram) 100 gram uien in azijn 3 takjes dragon peper en zout. Bereidingswijze Snijd het olijvenbrood doormidden ... bekijk recept »
- 3 gedroogde tomaatjes in olie - 6 zwarte olijven zonder pit - 2 bosuitjes - 1 takje verse basilicum - 1 pakje zachte geitenkaas (bv. Chevre de Bellay -113 gram) - 4 eetlepels olijfolie - zwarte peper en zout - 1 eetlepel citroensap - 3 artisjokbode... bekijk recept »
65 gr hazelnoten,grof gehakt. 200 gr zelfrijzend bakmeel. 2 el fijngesneden verse italiaanse kruiden. 150 gr zachte geitenkaas,verkruimeld. 50 gr gedroogde tomaatjes op oliefijngesneden. 100 gr gemarineerde aktisjokharten,goed uitgelekt en in stukjes... bekijk recept »
1 pak pizzadeeg en tomatensaus (koelvers) 100 gram champignons in plakjes 1 gele paprikain repen 1 blik artisjokhartenuitgelekt en in stukken 1 eetlepel italiaanse kruiden 75 gram geraspte kaas Rol het pizzadeeg uit en leg het op een met bakpapier be... bekijk recept »