212 recepten met artisjok
Verse artisjok of blik en verse krab of blik Bereidingswijze Artisjokbodems laten uitlekken en vullen met krab of kreeft uit blik Maak een bechamelsaus: verdeel over de artisjokbodems en bestrooi met parmezaanse kaas. Zet ze gedurende 10 tal minuten ... bekijk recept »
1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla) 1/2 zakje verse basilicum a 15 g zout versgemalen zwarte peper 1 plak Parmaham 4 amuse lepels Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren. Eventueel nog extra olie uit pot... bekijk recept »
voor 2 personen: 1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes 1/2 zakje verse basilicum snufje zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham 4 mooie amuselepelsPureer de artisjokharten met 8 blaadjes basilicum met een keukenmachine of staafmixer. Voeg even... bekijk recept »
Zeebaars :1 x Zijde zeebaars filet met vel 180 gr olijfolie/peper/zout/peterselie Geconfijte provenqaalse groenten: 9 plakjes courgette 9 plakjes aubergine 9 plakjes tomaat 9 plakjes artisjok olijfolie/sjalotje/knoflookje/thijm peper/zout Artisjokpur... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)500 g champignons1 teen knoflook1 sjalot250 g artisjokharten (eventueel gemarineerd)100 g feta200 ml melk3 eierenProvençaalse kruidenboterolijfoliepeperzouttaartvorm (een vierkante van 20x20 cm of een ronde met een dia... bekijk recept »
2 pizzabodems (kant-en-klare, van circa 25 cm)4 plakken gekookte ham200 g artisjokken (gemarineerd)2 teentjes knoflookhandvol rucola150 g geraspte mozzarella (grof)200 ml tomatensaus (kant-en-klare, of gezeefde tomaten)75 g zwarte olijven (ontpitte)o... bekijk recept »
1 stuk lamsschouder (ca. 1 kg)200 g spinazie200 g peultjes2 teentjes knoflook12 artisjokharten (bokaal)20 g pijnboompitten200 ml droge, witte wijnolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Spoel de spinazie en blancheer ze 1 minuut in kok... bekijk recept »
500 g penne400 g artisjokharten (in olie, blik)2 handvol rucola1 ui1 citroensap1 citroenschil (geraspt)4 el geroosterd pijnboompitten200 g zachte geitenkaas2 el bladpeterselie (grofgehakt)extra vierge olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar in li... bekijk recept »
200 g filodeeg3 el olijfolie200 g artisjokharten (bokaal of blik)1 teentje knoflook (gehakt)1 kl verse tijmcitroensap1 handvol waterkers150 g gerookte zalm (in plakjes)zoutuit de molen peper1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet 4 muffinvormpjes ... bekijk recept »
250 g magere hamtomaat250 g groene asperges250 g broccoli250 g artisjokbodemskervel200 ml room5 blaadjes gelatine100 ml droge, witte wijnnootmuskaatpeper1. Schil de asperges en kook ze beetgaar; laat asperges uit blik of glas uitlekken. Laat de artis... bekijk recept »