212 recepten met artisjok
250 g risoni200 g chorizo (milde)250 g haloumi (in dikke plakken)artisjokharten (blik of bokaaltje)6 blaadjes basilicumolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel meteen met koud water. Laat goed uitlekken. 2. Snij de chorizo in pla... bekijk recept »
300 g tuinbonen4 artisjokken (klein)1 venkelknol1 kl venkelzadenolijfoliepeperzout1. Snij de venkel in fijne repen, hak het groen. 2. Kook de tuinbonen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Verwijder het buitenste vliesje. 3. Kook de a... bekijk recept »
150 g rauwe ham1 potje artisjokken (in olie, 280 g)125 g mozzarellaolijfolie20 g verse gist400 g tarwebloem (witte)gedroogde oregano1 tl oregano (voor de vulling)2 takjes tijmsnuifje suikerpeper1 tl zoutzout1. Snij de artisjokken in plakjes. Scheur d... bekijk recept »
800 g filet mignon12 artisjokken1 citroen1 el citroensap4 el honing50 g boterolijfolie1 tl mosterd12 teentjes knoflook (ongepelde)4 takjes saliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de buitenste harde bladeren van de artisjokken. Pers h... bekijk recept »
1 potje artisjokken (in olie, 280 g)200 g feta20 zwarte olijven (in olie)4 el olijfolie1 gekonfijte citroen1 tl oregano4 takjes marjoleinpeperzout1. Laat de artisjokken uitlekken. Snij ze in hapklare stukken. Snij de fetakaas in blokjes. Spoel d... bekijk recept »
4 moten tarbot (met vel, van elk 200 g)1 aardappel500 g wortelen (voor de wortelpuree)1 dl melk2 dl roomcitroensap1 kl boterboterolijfolie1 kl extra vierge olijfolie2 dl visfond4 artisjokbodems (voor de artisjokpuree)suiker1 ui2 sjalotten2 el bloem1 ... bekijk recept »
2 citroenen (sap)16 artisjokken (baby-)1 bosje rucola1 el amandelen (gehakt)40 g amandelpoeder30 g parmezaan (geraspt)1 l kippenbouillonextra vierge olijfolieolijfolie1 bosje verse basilicum2 teentjes knoflook4 takjes tijmpeperzout1. Pers de citroene... bekijk recept »
2 uien1 dikke tomaat 2 aardappelen 1/2 bosje koriander 1/2 bosje platte peterselie 5 El olijfolie6 kippendijen (poulet noir, scharrelkip met zwarte poten) 1/2 tl kurkuma 1/2 tl gemalen gember1 theelepel verse gember, geraspt 1 laurierblad enkele dr... bekijk recept »
2 grote artisjokken of 4 kleine citroensap100 g ricotta150 g gorgonzola1 El fijngehakte bieslook1 El fijngehakt basilicum1 El citroenzeste olijfolie gemengde sla zout, peper 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de buitenste bladeren van de art... bekijk recept »
250 g Griekse pasta1 bokaal geroosterde paprika, uitgelekt1 bokaal artisjokharten, uitgelekt olijfolie xeresazijn1 rode ui, gesnipperd150 g hamreepjes50 g pijnboompitten50 g geroosterde amandelschilfers1 bosje citroentijm peper, zout1. Kook de pasta ... bekijk recept »