212 recepten met artisjok
½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte1 bokaal gegrilde artisjokharten op olie olijfolie80 g geitenkaas peper en zout1. Laat 1 bokaal gegrilde artisjokharten op olie uitlekken en snij ze in 2. Smeer de stukken stokbrood in met olijfolie. Breng ... bekijk recept »
8 grote artisjokken2 citroenen, in sneetjes8 lookteentjes6 kleine takjes tijm4 laurierblaadjes2 El grof zeezout peper van de molen Voor de basilicumdip:4 lookteentjes, gesnipperd2 kleine eidooiers100 ml olijfolie200 ml slaolie6 El gesnipperd basilicum1... bekijk recept »
1 krop radicchio of andere bittere slasoort1 citroen2 blikje artisjokharten, uitgelekt, gehalveerd of in vieren100 gram parmaham of andere rauwe ham, iets kleiner gescheurd100 gram Parmezaanse kaas, in snippers1 eetlepel balsamicoazijn4 eetlepel olij... bekijk recept »
1. Snijd 400 gram rijpe trostomaten in parten en 1 rode ui in dunne plakken. Schep dit samen met 1 blikje uitgelekte en in stukken gesneden artisjokharten, 100 gram grof verkruimelde feta, 1 eetlepel verse oreganoblaadjes, zout, peper en 3 eetlepels ... bekijk recept »
1 blikje rode zalm2 eetlepels crème fraîche1 eetlepel ketchuppaar druppels citroensap50 gram gerookte zalmsnippers, fijngesneden1 bosje dille, grof gehakt1 blikje artisjokharten, uitgelekt20 gram rucola of andere sla1. Laat de zalm goed ... bekijk recept »
400 g tagliatelle2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 blikje tonijn op olie, uitgelekt1 blik artisjokken, uitgelekt, iets kleiner gesneden1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd100 g zwarte olijven, zonder pit1 eetl. kappertjes1 blikje ... bekijk recept »
250 g farfalle 1 rijpe tomaat 400 g artisjokharten 1 sjalot peterselie lookpoeder 200 g gezouten spekblokjes 200 g snijbonen peper fleur de sel pijnboompitten solo1. De farfalle beetgaar koken volgens de verpakking.2. De tomaten in blokjes snij... bekijk recept »
250 g farfalle 1 rijpe tomaat 400 g artisjokharten 1 sjalot peterselie lookpoeder 200 g gezouten spekblokjes 200 g snijbonen peper fleur de sel pijnboompitten solo1. De farfalle beetgaar koken volgens de verpakking.2. De tomaten in blokjes snij... bekijk recept »
1 pot Bertolli pastasaus Tomaat & Basilicum 500 g zelfgemaakte pasta of 400 g gedroogde pasta zout olijfolie 3 takjes basilicum 100 g parmaham sneetjes 1 blikjes artisjokbodems 50 g zwarte olijven 125 g (vers)geraspte Parmezaanse kaas 1. ... bekijk recept »
1 artisinaal stokbrood (vb. ciabatta) 50 g rucola 100 g pecorino kaas 1. Maak de vijgencompote: Pel het sjalotje en snipper het fijn. Verhit de Solo in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes. Haal het vruchtvlees uit de vijgen en voeg het toe. Do... bekijk recept »