1000 recepten met bieslook
355 g rode bietenschijfjes (pot) 100 ml yoghurt 2 takjes bieslook1. Doe de rodebietenschijven met 75 ml yoghurt en een scheutje water in een blender en mix tot een dikke soep (of gebruik een staafmixer en hoge kom). 2. Snijd de bieslook fijn... bekijk recept »
165 g zoetzure cocktailmix (tafelzuur, pot à 330 g) 2 el bieslook (bakje à 25 g) 3 el mayonaise 1 el grove mosterd ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma) (gemalen) 150 g kalfsleverworst 210 g ossenworst 300 g oude kaas ... bekijk recept »
2 eieren 2 bosjes raapstelen (ca. 200 g) 2 eetlepels amandelschaafsel ⅔ zakje verse peterselie ⅔ zakje verse (knoflook)bieslook 6 eetlepels balsamico- olijfoliedressing zout (vierseizoenen) peper1. Eieren in ca. 10 minu... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappels 1 el honing 1 el grove mosterd 8 stronken witlof olijfolie om in te bakken 1 bosje bieslook 250 ml Griekse yoghurt 1 ei 100 g geraspte belegen kaas 100 g gekookte ham Breng e... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg 1 ei 20 g bieslook 125 ml slagroom 2 el kappertjes 1 snufje zout 1 snufje peper 150 g gerookte zalm 1 kleine rode ui 150 ml knoflooksaus 1 bakplaat bekleed met bakpapier 1 mixer of garde 1 satéprikker1. Verwarm... bekijk recept »
4 el olijfolie 150 g paddenstoelen seizoenmix 6 mini-biefstuk 1 snufje zout 1 snufje peper 4 el slagroom 2 el bieslook1. Verhit een beetje olie in het gourmetpannetje. Bak de paddenstoelen in 3 min. gaar. Schep ze op een bordje. 2. Verhit weer ... bekijk recept »
1 sjalot 150 g courgettes 2 el olijfolie 500 ml groentebouillon (van tablet) 4 el droge witte wijn 15 g verse basilicum 50 g tuinerwten (diepvries) 4 sneetjes witbrood 25 g verse bieslook 150 ml melk 1 el roomkaas naturel1. V... bekijk recept »
30 g stoneleeks 25 g verse bieslook 600 g kalfsfricandeau 2 el grove mosterd 50 g roomboter 50 ml droge sherry 200 ml koksroom1. Halveer de stoneleeks en blancheer samen met de bieslook in kokend water met zout (enkele sprietjes achterhou... bekijk recept »
1 kleine citroen (schoongeboend) 125 ml crème fraîche 2 el verse bieslook (fijngeknipt enkele sprieten) 150 g linguine (pasta) 100 g warmgerookte zalmblokjes1. Rasp de gele schil dun van de citroen. Meng de crème fraîche met d... bekijk recept »
2 pakjes gerookte zalm (à 100 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) ½ pakje MonChou zacht en luchtig (à 200 g) (versgemalen) peper 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood1. Helft van zalm in kleine stukjes snijden. Bieslook fijnkn... bekijk recept »