Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Oranje Salade

150 gr gekookte koude rijstzout 1/2 liter blik doperwten2 blikjes manderijnen250 gr jong belegen kaas2 eetlepels olie2 eetlepels wijnazijn2 theelepels suikerpaprikapoeder4 eetlepels fijngeknipte bieslook. Doperwten, manderijnen uit laten lekken. kaas... bekijk recept »

Salade Met Geitenkaas

1/2 krop ijsbergsla 1 komkommer 125 gr kerstomaten of anders 2 trostomaten 75 gr rucola 1 eetlepel verse bieslookgehakt (kan ook weggelaten worden) 60 gr pecannoten 100 gr zachte geitenkaasin blokjes Dressing: 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroen... bekijk recept »

Uiensoep Met Kaastortellini En Champignons

3 grote uien 150 g champignons in schijfjes 0,5 liter bouillon (4 maggi bouillonblokjes) 50 g kaastortellini(meer mag) basilicum/bieslook/knoflook klont boter Boter (zo weinig mogelijk) verwarmen in pan en uien in ca. 10 minuten op matig vuur langza... bekijk recept »

Tomatensalade

1 kg tomaten 1 kleine ui peper Zout Azijn Olijfolie Knoflook BieslookSnij tomaten in grove stuken Ui snijden in ringen Knoflook fijn hakken Dressing maken van olie azijn peper en zout Alles onder elkaar mengen en afgarneren met verse bieslook bekijk recept »

Bieslooksaus

2 eetlepels fijngesneden bieslook 1 eetlepel boter 1,5 licht geroosterde bloem zout, mespuntje peper 1/2 liter bouillonVerhit de boter, roer de geroosterde bloem erdoor, giet de bouillon erbij. Blijf goed roeren met een garde en kook de saus ongeveer... bekijk recept »

Broccoli in boter gebakken met zalm

2 broccoli's boter 200 g zalm 1 soeplepel roze peper 1 soeplepel gehakte bieslook peper en zout.Haal de roosjes van de broccoli en stoof ze in een klontje boter tot ze halfgaar zijn. Kruid met peper en zout. Snijd de zalm in blokjes van 2 x 2 cm ... bekijk recept »

Provencaalse Aardappel-wortelsoep

350 g winterwortelin stukken 500 g aardappelenin stukken 1 tl tijmblaadjes 1 l kippebouillon (van tablet) 4 el verse roomkaas 2 el Provencaalse mosterd (Malle) 1 el suiker peper enkele druppels chilisaus 2 el fijngesneden bieslook Wortelen, aardappel... bekijk recept »

Mosselen Met Tomaten-knoflooksaus

2 grote tenen knoflook 1 ui 1 blikje tomaatstukjes 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels provencaalse kruiden 300 gram gekookte mosselen peper 2 eetlepels bieslook. Voor 4 pers alle ingredienten verdubbelen. Pel en snipper de tenen knoflook en de ui.Bak... bekijk recept »

Aspergesoep Met Provencaalse Kruiden

500 gram geschilde aspergesin stukken van 3 cm gesneden 2 theelepels gedroogde provencaalse kruiden 1/2 sinaasappel 2 eetlepels bieslookfijngeknipt 1 pot Basis voor Soep Asperge Kook de asperges 10 minuten in 1 1/2 liter water Rasp de oranje schil ... bekijk recept »

Provencaalse Aardappel-wortelsoep

350 g winterwortelin stukken 500 g aardappelenin stukken 1 tl tijmblaadjes 1 l kippebouillon (van tablet) 4 el verse roomkaas 2 el Provencaalse mosterd (Malle) 1 el suiker peper enkele druppels chilisaus 2 el fijngesneden bieslook Wortelen, aardappel... bekijk recept »

Pagina 100 van 100