Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Filets Van Gezouten Of Gerookte Haringen

Zoute haring of gerookte haring uien peterselie bieslook dragon kervel selderij mayonaise hom Ontzout de vis. Hak zeer fijn: uien, peterselie, fijn bieslook, dragon, kervel en selderij. Meng mayonaise met hompuree en het mengsel en bedek de filets ... bekijk recept »

Broodje Pikante Zalm

2 eieren 4 kaiserbroodjes ca. 6 el. guacamole 6 cm. rettichin flinterdunne plakjes 1 kopje waterkersblaadjes 150 gr. gerookte zalmin plakjes 1 el. kappertjes 2-3 el. fijngesneden bieslook Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met guacamo... bekijk recept »

Oesterzwammen Met Spekblokjes

4 plakken vers gezouten spek 500g. oesterzwammen bieslook peper Snij het spek in stukjes en laat het goed uitbakken in een pan zonder vetstof. Zet de spekblokjes even aan de kant en giet het teveel aan vet uit Fruit de schoongemaakte oesterzwammen ee... bekijk recept »

Kalkoenstukjes Met Camembertsaus

400 g tagliatella, 800 g kalkoenfilet, 180 g camembert (light zonder korst), 1 dl light room, 1 eetlepel gehakte bieslook, peper en zout Kook de tagliatella in licht gezouten water. Snij de kalkoenfilet in stukken en bak ze bruin op een bakvel. Smelt... bekijk recept »

Bieslookbrood

2 sneetjes knackebrod 20 g cottage cheese 1/2 bosje bieslook Besmeer het knackbrod met de verse kaas (cottage cheese); Was het bieslook, snijd het in ringetjes en strooi die over het knackebrod. bekijk recept »

Kipfilet/venkelpannetje

2 kipfilets1 venkelknolletje6 bosuitjes450 gram krieltjes3 teentjes knoflookkipkruidenkorianderbieslookzoutpeper Krieltjes in magnetron ongeveer 6 minuten stomen (800 W). In wok kipblokjes rondom aanbraden. Krieltjes, venkel, bosuitjes, knoflook toev... bekijk recept »

Peultjes Met Kaas

400 gr peultjes 150 gr cottage cheese of Huttenkase 1 eetl bieslookfijngesneden 1. Blancheer de peultjes 2 minuten in kokend water. Laat de peultjes uitlekken en afkoelen. 2. Meng in een kom de peultjes met de cottage cheese en bieslook. bekijk recept »

Tilapiafilet Met Sesamzaad In Folie

600 gr tiapiafilet2 el soja(s)aus1 kleine rode ui heel fijngesnipperd1 el gehakte bieslook2 el oosterse chili(s)aus2 el roerbakolie1 volle el sesamzaadjes aluminiumfolie *Verwarm de oven voor op 200°C. *Schep in een kommetje de ui, bieslook, chil... bekijk recept »

Broodrondje Met Zalm-kruidenragout

2 sneetjes bruin brood1 blikje zalm100 gr verse roomkaas2 eetl melk1 eetl italiaanse kruidenpepercitroensap4 sprietjes verse bieslook Rooster de sneetjes brood en steek er met een uitsteekvorm of een glas twee zo groot mogelijke rondjes uit. Laat de ... bekijk recept »

Jamie's Gerookte Zalm

Gerookte zalm1 komkommer1 citroencreme fraichezoutpeper uit molenbieslook. Leg op een grote platte schaal de zalm en de komkommerrepen nonchalant door elkaar. Druppel de creme fraiche saus erover. Bestrooi met de citroenrasp en maal er peper over. To... bekijk recept »

Pagina 97 van 100