Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Quesadillas

8 soft flour Tortilla's (bijv. van Casa Fiesta) 300 gram geraspte kaas gesnipperde lente-uitjes of bieslook Verhit een licht ingevette koekepan en leg er een tortilla in. Strooi op de ene helft 25 gram kaas en een gesnipperd lente-uitje of bieslook.... bekijk recept »

Duivelseieren

4 eieren 2 el mayonaise 3 el tomatenketchup 1 klein uitje mespunt mosterd zout peper cayenepeper paprikapoeder mild paprikapoeder pikant citroensap tabasco bieslook De eieren halveren en eidooiers eruit halen; mayonaise en ketchup bij de dooiers doen... bekijk recept »

Pasta/Ham Salade

50gr. gekookte pasta1 bos radijsjes2 lente-uitjes in ringen40grgekookte man in reepjes1 ontvelke tomaat in blokjesbieslook. Dressing: 1tl wijnazijn en 1el waterzout en peper. Dit samen opkloppen met 2tl olie en 3/4tl scherpe mosterd. Radijsjes en len... bekijk recept »

Knoflooksaus

1o tenen knoflookcremefraichebieslook en mayonaise. 1 bakje creme fraiche van 125 ml. en een halve pot (zaanse) mayonaise in een schaal doen. Knoflook uitgeperst en bieslook erbij. Goed doorroeren. bekijk recept »

Sweachster Skinkebakt

500 g aardappelen350 g gekookte ham4 el gehakte bieslook4 eieren60 g boter1 tl karwijzaadpeper en zout Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng er de fijngehakte ham, bieslook, gesmolten boter, geklutste eierdooiers, geklopte eiwitten, peper, zout ... bekijk recept »

Sint-Jacobsschelpen Met Eieren

4 eieren,4 St-jacobsnootjes, 1,2 dl verse room, 4 eetlepels droge witte wijn,50 g boter, gesnipperde bieslook,peper en zout Snijd de sint-jacobsnootjes in 3 dunne plakjes. Bestrijk de lege schelpen met flink wat boter en schep er de wijn in. Leg er d... bekijk recept »

Pittige Bagels Met Tonijn, Creme Fraiche En Groene Groente

2 bagels- 1 blikje tonijn op olie- paar blaadjes rucola- 1/2 bosuitjein ringetjes- 50 g sperziebonengekookt- 2 eetlepels kappertjes- 1/2 groene peperzaadjes verwijderd en fijngehakt- 1 eetlepel bieslookfijngehakt- zout- peper Laat de tonijn uitlekken... bekijk recept »

Oudjaarrecept Gemarineerde Zalm

Halve zij Noorse of Schotse zalm (op het vel) grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux) 2 eetlepels zeezout 3 eetlepels suiker flinke bos dille komkommer bieslook en mayonaise De tartaarsaus: Schil de komkommer en verwijder de zaadjes (overlangs in vie... bekijk recept »

Spitskool Met Citroenroom

1 spitskool (ca 1 kilo) 1 citroen 1/2 zakje verse bieslook (A 25 gram) 1 eetlepel boter of margarine 1 bekertje slagroom (125 ml) zoutversgemalen peper In een pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroensa... bekijk recept »

Vissoep

1 dunne prei 250 g kabeljauwfilet 100 g gekookte mosselen 50 g noorse garnalen 1 kruidenbuiltje 4 dl tomatensap 1 dl droge witte wijn 2 1/2 dl vis- of kippebouillon (van tablet) zout en peper 1 eetl fijngeknipte bieslook Breng het tomatensap met de ... bekijk recept »

Pagina 96 van 100