Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Salade Met Krab

1/4 krop ijsbergsla 1 blikje krab of imitatie krab 1 el japanse soja saus 1 el sesamolie 2-3 tl chiliesaus 2 el grof gesneden bieslook Ijsbergsalade wassen en in dunne reepjes snijden. Krabvlees in stukjes verdelen en luchtig met salade mengen. Soj... bekijk recept »

Tonijnsalade

2 blikjes tonijn op water1 appel ,citoen,twee kleine sjallotjes,bieslook(verse),peper,aromaat(knorr),mayonaise Appel, sjallotjes, bieslook(8 sprieten) fijn snijden, bij de tonijn voegen goed mengen op smaak met peper en aromaat en twee eetlepels mayo... bekijk recept »

Kaasenveloppen

4 plakken bladerdeeg.300 gram kaas in kleine blokjes gesneden.verse bieslook naar smaak. Leg op de plakjes bladerdeeg een paar blokjes kaas en wat fijngesneden bieslook.Vouw de plakjes dicht in de vorm van een envelop. Plak de randjes dicht met wat w... bekijk recept »

Aardappelsoep Met Gerookte Zalm

- 200 g bloemige aardappels - 500 cc melk - 1 teentje knoflook - 1 wit van prei - peper en zout - 1 laurierblaadje - 1 theelepel mosterd - 60 g gerookte zalm - 50 cc creme fraiche - 100 g gesneden bieslook Maal alles door een blender en verwarm opnie... bekijk recept »

Tapa : Salade Van Sint-jakobsvruchten

350 gram gepocheerde Sint-Jakobsschelpenzonder schelp - 200 gram gekookte tamme kastanjes - 250 gram zelfgemaakte vinaigrette - 50 gram pistachenoten - 4 gekookte artisjokbodems - krulsla - ijsbergsla - bieslook - dragon - peper en zoutU Snijd de Sin... bekijk recept »

Endibias

6 struikjes witlof 3 peren 50 gram gepelde noten 100 gram roquefortkaas 250 gram slagroom 1 citroen zout en peper blaadjes munt en sprietje bieslook voor de decoratie Roer met de mixer de kaas en de slagroom goed door elkaar, en doe er wat druppels c... bekijk recept »

Kerstomaatjes Met Pittige Kaasvulling

24 kerstomaatjes4 Amsterdamse uien100 gr geraspte Old Amsterdam of andere pittige kaas4 el mayonaise4 el pittige mosterd2 el gehakte bieslookslablaadjes om te garneren Kerstomaatjes vullen met kaasmengsel. Platte schaal beleggen met blaadjes sla. Tom... bekijk recept »

Gemarineerde Bloemkool

1 kleine bloemkool het sap van 1 citroen 1 teentje knoflook 4 eetl olijfolie enkele sprietje bieslook 1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar in een stoompan. 2. Overgiet ze met citroensap en knijp het teentje knoflook erover uit. 3. Giet... bekijk recept »

Staartvis Met Courgettes In Papillot

600 gr staartvis2 courgettes2 knoflookteentjes2 eetlepels gehakt bieslookenkele takjes tijmzout en pepereen snuifje paprikaenkele druppels citroensap De courgettes over 4 vellen aluminiumfolie verdelen; de knoflook, tijm en bieslook over de courgette... bekijk recept »

Aardappelpuree Met Pesto

1 doosje Maggi Puree a la Minute met Creme Fraiche en Bieslook 2 teentjes knoflook 2 el rode pesto (potje) 1. Kook in een klein laagje water de ingepelde knoflookteentjes in 10 min. zacht. Spoel ze af met koud water 2. Breng in een pan 750 ml water... bekijk recept »

Pagina 98 van 100