Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Kabeljauwfilet Met Creme-fraichesaus

400 gr. kabeljauwfilet (diepvries) zout en vrsgemalen witte peper 1 eetl. citroensap 1 doosje Maggi creme-fraiche saus met bieslook 25 gr. boter 150 gr. noorse garnalen Berijd de Maggi creme-fraiche saus met bieslook met de boter volgens de gebr... bekijk recept »

Geschnetzeltes

750 gr kalfsfricandeau 50 gr boter 125 ml slagroom 1 ui 100 ml witte wijn bieslook Snipper de ui en snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg het vlees toe en braad het even... bekijk recept »

Gistsoep

100 gr verse gist 1 ui l l bouillon (blokje) 15 g boter 1 el majoraan (droog) 1 el bieslook of peterselie (versgeknipt) zout en versgemalen pepernaar smaak Laat boter smelten en fruit de ui zacht in, tot ze glazig is. Voeg in stukjes verbrokkelde ver... bekijk recept »

Liptauer Schapenkaas

50 g zachte boter200 g schapenkaas1 ui (gepeld en fijngesneden)paprika/kappertjes/ansjovispasta/mosterdbieslook voor de garnering De boter schuimig roeren, de schapenkaas zeven en met de boter vermengen. De ui toevoegen, het kaasmengsel met de overig... bekijk recept »

Eiersalade

5 eierenklein sjalotje (of een halfje)mayonaise1/2 theelepel mosterdzoutpeperkerriepoederscheutje koffieroom1 eetlepel (gedroogde) bieslook. In een schaal drie eetlepels mayonaise vermengen met de bieslook, het sjalotje (niet te veel ui!), de mosterd... bekijk recept »

Reepjes Zalm Met Limoensaus

50 gr gerookte zalm1 dl creme-fraiche of Roomfris1 tl suiker3 el limoensaapzout en peper1/4 visbouillontablet1 el fijngeknipte bieslook (of diepvries) Snijd de zalm in reepjes. Breng de Room Fris met de suiker, het limoensap en 1/4 visbouillontablet ... bekijk recept »

Aardappelsalade

1 kilo aardappelen1 grote ui1/2 pot zilveruitjes4 teentjes knoflook250 ml zure room8 eetlepels mayonaisepaprikapoederverse bieslook (plantje)verse peterselie (plantje)peperzout - snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze gaar - snipper de ui,... bekijk recept »

Oudjaarrecept Groentebroodje Met Garnaal

4 witte broodjes,1 stukje brie,1 stukje belegen kaas,100 g gepelde garnalen,1/8 groene en 1/8 rode paprika,8 champigons,1 ui1 klontje boter,peterselie,bieslook. Maak de groeten schoon, snij ze in juliene en fruit ze in boter,roer er de stukjes kaas e... bekijk recept »

Amsterdams Gevulde Kerstomaatjes

24 kerstomaatjes4 Amsterdamse uien4 eetlepels mayonaise4 theelepels pittige mosterd100 gram geraspte oude kaas (Old Amsterdam)2 eetlepels fijngehakte bieslook De tomaatjes vullen met het kaasmengsel en bestrooien met de bieslook bekijk recept »

Witloofbootjes Met Grijze Garnaaltjes

-100 g tonijn uit blik (in eigen nat) -sap 2 limoenen -4 el mayonaise -zout -cayennepeper -2 hardgekookte eieren (gepeld en geplet) -150 g grijze garnalen (gepeld) -circa 5 a 6 witloofstronken -gesnipperde bieslook Vul hiermee de bladeren van 5 witlo... bekijk recept »

Pagina 99 van 100