Recepten met bladselderij

383 recepten met bladselderij

Bladselderij

Bladselderij Bladselderij is een groene, bladgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Het is een familielid van bleekselderij en knolselderij, maar het wordt anders gebruikt. Bladselderij wordt gebruikt als kruid, terwijl bleekselderij en knolselderij als groente worden gebruikt.

Spruitjesschotel met rookworst

750 gram spruitjes2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie2 sjalotjes gesnipperd1 gemberwortel van ca. 2 cm geraspt1 rode peper zonder zaadjes, gehakt1 rode paprika in reepjes1 grote rookworst in blokjes2 zure appels geschild, in blokjes100 gram ong... bekijk recept »

Runderbouillon met wintergroenten

350 gram runderpoelet1 kleine runderschenkel of mergpijp4 takjes bladselderij6 takjes peterselie2 laurierblaadjes2 blaadjes foelie2 takjes tijm2 uien in stukken1 prei in stukkenvoor de vulling:1 winterwortel in stukken1 stengeltje bleekselderij of st... bekijk recept »

Zomergroentegratin met gepofte aardappel

4 aardappels, schoongeboend4 eetlepels olijfolie2 paprika's (rood en groen), zonder zaadjes, in repen4 lente-bosuitjes, in stukken van 3 cm100 gram peultjes, afgehaald200 gram wortel, in reepjes1 courgette, in plakken1 blikje mais, uitgelekt2 eet... bekijk recept »

Witlofschotel met ham en ei

1 kilogram vastkokende aardappels, schoongeboend4 stronkjes witlof50 gram boter of vloeibaar bakproduct1 theelepel kerriepoeder75 gram geraspte oude of belegen kaas200 milliliter kookroompaneermeel1 klein bosje bladselderij, grof gehakt200 gram ham, ... bekijk recept »

Prei-omelet met geitenkaas

6 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct400 gram prei, in ringen1 eetlepel tijmblaadjes of;1 theelepel gedroogde tijmblaadjes2 (vlees)tomaten, gepeld, in blokjes10 eieren200 milliliter kookroom of koffiemelk200 gram zachte geitenkaas, verkrui... bekijk recept »

Nanies kip met boontjes en zure komkommer

voor de zure komkommer:1 komkommer, in halve plakjes3 eetlepels (kruiden)azijnsuiker naar smaakvoor de ketjap-kip:1 kilogram drumsticks1 zakje kipkruidenketjap5 eetlepels olijf- of arachideolie2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt1 ui, fijngesni... bekijk recept »

Miesoep met paksoi, ham en omeletrolletjes

125 gram Chinese eiermie2 eetlepels arachide- of wokolie2 sjalotjes, in ringen1 teentje knoflook, geperst1 liter bouillon1 paksoi, in reepjes2 eierenhandje bladselderij, grof gehakt100 gram hamreepjes1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de ver... bekijk recept »

Feijoada

75 milliliter olijfolie200 gram chorizo, in blokjes of dikke plakjes100 gram gerookte spekblokjes300 gram magere runder - of sukadelappen, in blokjes of repen300 gram hamlappen, in blokjes2 uien, gesnipperd4 teentjes knoflook, fijngehakt2 rode paprik... bekijk recept »

Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

1 sinaasappel500 g kipfilet, in brede repenzoutversgemalen peper1 eetl. olijfolie of arachideolie50 g boter4 sjalotjes, gesnipperd400 ml witte wijn200 g kastanjechampignons, eventueel in vierenmespuntje kerriepoeder125 ml crème fraîche (... bekijk recept »

Ragout van makreel

1 gerookte makreel (Vismarine)25 g boter1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd25 g bloem200 ml melk (Melkan)2-3 takjes bladselderij, fijngesnedenzout en versgemalen zwarte pepersnufje foelie1. Verwijder het vel en de graten van de makreel. 'V... bekijk recept »

Pagina 18 van 39